USB Type-C to DP ile 165 Hz alınır mı?

Acar Reis

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba laptopuma(1) harici monitör(2) alacağım fakat 165 Hz destekler mi? Monitörüm HDMI 1.4 laptopun 2.1 fakat monitörde DisplayPort girişi var laptopta ise USB Type-C/DP 1.4 çıkışı var linkte(3) ki kablo ile 165 Hz alabilir miyim? Thunderbolt yokmuş bağlantı noktası ile ilgili özellik aşağıdadır. Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim, teşekkürler.
1- Victus by HP Laptop 16-d1015nt | HP® Türkiye
2- VG258QR|Monitör|ASUS Türkiye
3- PAUGGE CDP14-PRO USB-C to DİSPLAYPORT 1.4 KABLO fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
4- USB 3.2 gen 1 Type-C (supports data transfer, HP sleep & charge; displayport™ 1.4 out up to 5120 × 2880 @ 60 Hz through adapter; HDMI 2.1 out up to 4096 × 2160 @ 60 Hz with hdcp 2.2 through adapter)
5- lLptop kılavuzu http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c07601111.pdf

@Acar Reis
DP ya da HDMI fark etmeksizin 2 cihaz arası bağlantı yapılacaksa, ürünler arasında en düşük versiyona sahip port baz alınır. PC'de 1.4 bulunurken, Monitörde 1.2 bulunmakta. Bu durumda soru şuna güncelleniyor. DP 1.2 ile 165Hz 1080P'de alınır mı? Bakalım:

1660657454411.png

Şimdi bu resme bakacak olursak 1080P'de 14 Gbit/s veri yolu ile 240Hz bile alınabiliyormuş.

image.jpg

Baktığımızda DP 1.2 21.Gbit/s veri yoluna izin veriyor. Yani evet kullanabilirsiniz.
Çözüm olarak etiketlersen sevinirim. Keyifli kullanımlar...

Son düzenleme:
@Acar Reis
DP ya da HDMI fark etmeksizin 2 cihaz arası bağlantı yapılacaksa, ürünler arasında en düşük versiyona sahip port baz alınır. PC'de 1.4 bulunurken, monitörde 1.2 bulunmakta. Bu durumda soru şuna güncelleniyor. DP 1.2 ile 165Hz 1080P'de alınır mı? Bakalım:

Eki Görüntüle 1865593

Şimdi bu resme bakacak olursak 1080P'de 14 Gbit/s veri yolu ile 240Hz bile alınabiliyormuş.

Eki Görüntüle 1865598

Baktığımızda DP 1.2 21.Gbit/s veri yoluna izin veriyor. Yani evet kullanabilirsiniz.
Çözüm olarak etiketlersen sevinirim. Keyifli kullanımlar...

Hocam peki G-Sync özelliğini kullanabilir miyim?

İşinizi görür, alınır.

Burda daha ucuz.
@41p3r @erme @canysf
Hocam peki G-Sync özelliğini kullanabilir miyim?

Son düzenleme:
Yalnız kullanma kılavuzunu biraz incelemedim ve şöyle bir ibare var. 60Hz üstünü belirtmemiş.
Bir ara bir kullanıcıya önerilen kabloyu aldırdım ve 60Hz üstü vermedi Laptop.
Port kilidi vardı o laptopta. Bana benzer bir konu gibi geldi. %100 emin değilim tabii.
Dikkat ettiniz mi?

1689671157635.png

Yalnız kullanma kılavuzunu biraz incelemedim ve şöyle bir ibare var. 60Hz üstünü belirtmemiş.
Bir ara bir kullanıcıya önerilen kabloyu aldırdım ve 60Hz üstü vermedi laptop.
Port kilidi vardı o laptopta. Bana benzer bir konu gibi geldi. %100 emin değilim tabii.
Dikkat ettiniz mi?

Eki Görüntüle 1866501

@Saint Lucia evet hocam müşteri hizmetleri de Hz konusunda açık cevap veremeyince kılavuzu gönderdi ama mantıken çözünürlük düştükçe Hz artar diye düşünüyorum.

@Saint Lucia evet hocam müşteri hizmetleri de Hz konusunda açık cevap veremeyince kılavuzu gönderdi ama mantıken çözünürlük düştükçe Hz artar diye düşünüyorum.

Hz farklı bir olay çözünürlük ayrı bir olay.
Adamlar sattığı cihazın teknik özelliklerini bilmiyorlar. Bu yüzden alıp denemek kalıyor geriye.
Benim bilgime göre kullanma kılavuzunda yazılan portlara bakınca sanki port kilidi var gibi duruyor. İnşallah yoktur.
En kötü kabloyu olmazsa iade edersiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı