USB Wi-Fi adaptör ile ping olması

itskaann

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle saygılar Dostlarım.

Yakın zamanda Masaüstü PC için Wi-Fi adaptörü aldım. TP-Link Archer TX2OU Plus AX1800. Wi-Fi 6 destekleyen, çift antenli, çekim gücü gayet güzel bir alet. Ama sorunla karşılaşmaya başladım.

Oyunlarda çok büyük ping sorunlarıyla karşılaşıyorum. Çekim alanı gayet yeterli modem Max 6-7m uzaklıkta ve arada sadece 1 duvar var sinyal gücü yeterli şekilde geliyor ona rağmen oyunlarda ani ping yükselmeleri yaşıyorum. Sözde bu aletin oyunlara özel düşük gecikme teknolojisi varmış. Standart ping değerlerim 7-8 arası iken bu değer 500-600 değerlerine 2-3 saniye kadar çıkıyor ve tekrar iniyor git gel yaşıyor gibiyim. İndirme hızında sorun yok 100 megabit kayıpsız alıyorum ama şu ping değerini sabit alamıyorum. USB adaptörü çıkarıp telefonu kablo ile bağlıyorum USB etherning açıyorum ne ping var ne drop. Bu da sorunun USB adaptörde olduğunu gösteriyor. 5GHz ve 2.4GHz ile denedim sonuç aynı. (Bir ara da diğer tüm 5GHz Wi-Fi'leri görüp benim daha önceden bağlandığım 5GHz internetimi görmüyordu modemi kapatıp açınca düzeldi)
Telefondaki Ping Değerleri

USB Adaptördeki Ping Değerleri

Sağ altaki ping değerindeki kararsızlığı görüyorsunuzdur zaten. 821ms nerede 14ms nerede.

Telefonu PC'ye bağlayıp modeme bağladığımda çıkan ping değerleri ve adaptördeki ping değerli arasında gereksiz bir dengesizlik var. İndirme değerleri fark etsin sorun değil o düzeliyor lakin ping değerleri saçma şekilde fark gösteriyor.

-Windows 11 Tüm Sürücüler Güncel.
-USB Wi-Fi adaptörün Sürücüler Güncel.
-Ağ ayarlarını sıfırladım. (DNS Proxy vs.)

Bu konuda bir bilgisi olan arkadaşlar varsa birlikte güzelce tartışalım.

-iyi Sosyaller

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba hocam bu tarz Wi-Fi adaptörlerinde bu durum çoğunlukla böyle zaman zaman ping yükselmeleri zaman zaman kopmalar yaşıyordum aldığım TP-Link Wi-Fi adaptöründe bunun bir çözümü yok bildiğim kadarıyla Ethernet bağlamanız dışında bir fikrim yok ama piyasadaki çoğu Wi-Fi adaptörü bu şekilde bilginize.

İyi sosyaller.

Yani çok saçma mevzu. Sadece bunun için üretilen bir ürünün sorunlu çalışması ilginç yani AX1800 olmasına rağmen. İade edip Wi-Fi çoğaltıcı alıp kısa bir Ethernet kablosu ile kasaya bağlasam Ping olur mu acaba? Nasıl olur? Ethernet her türlü daha mantıklı lakin kablo kalabalığı olacaktır o yüzden tercihim değil. Aslında en son çare olarak kullanmak istiyorum Etherneti.

Ethernet Wi-Fi'a kıyasla bildiğiniz üzere daha güçlü bir bağlantı sağlıyor kablo kirliliğine yapacak bir şey yok ama internetiniz iyiyse ping sorunu yaşamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…