USB'de virüs olabilir mi?

EsatKa

Hectopat
Katılım
31 Ocak 2023
Mesajlar
5.227
Makaleler
2
Çözümler
23
Merhaba, USB de virüs olduğu şüphesindeyim o yüzden hemen konuya geçeyim bütün başımdan geçenleri anlatacağım:
İlk öncelikle sıfır bir USB aldım (SanDisk Cruzer Blade 16 GB) USB'yi aldıktan sonra yaptığım ilk şey Rufus ile Windows yazmak oldu ondan sonra bilgisayarıma birkaç kez Windows kurmaya çalıştım ama USB ile boot ederken "press any button" tarzında bir hatayla karşılaştım ve bu yüzden farklı şekillerde 2-3 kez falan USB'yi biçimlendirip tekrardan Windows yazdım içine. Ve bütün bunları yaparken bilgisayarımda çok büyük ihtimalle virüs vardı (bu launcher olaylarından dolayı). En sonunda bilgisayarıma temiz kurulum yapamadıktan sonra bilgisayarımı sıfırladım. Bilgisayarımı sıfırladıktan sonra USB'yi bilgisayara taktım ve USB'nin içinde hiçbir şey olmamasına rağmen 14,3 GB toplam 14,2 GB boş diyor. Sizde USB'nin içinde görünmeyen bir virüs olabilir mi? Veya usb nin içindeki virüs bilgisayarıma geçebilirmi ? (Biliyorum biraz uzattım kusura bakmayın.)
usb.PNG
usb nin içi.PNG
 
Merhaba, USB de virüs olduğu şüphesindeyim o yüzden hemen konuya geçeyim bütün başımdan geçenleri anlatacağım:
İlk öncelikle sıfır bir USB aldım (SanDisk Cruzer Blade 16 GB) USB'yi aldıktan sonra yaptığım ilk şey Rufus ile Windows yazmak oldu ondan sonra bilgisayarıma birkaç kez Windows kurmaya çalıştım ama USB ile boot ederken "press any button" tarzında bir hatayla karşılaştım ve bu yüzden farklı şekillerde 2-3 kez falan USB'yi biçimlendirip tekrardan Windows yazdım içine. Ve bütün bunları yaparken bilgisayarımda çok büyük ihtimalle virüs vardı (bu Launcher olaylarından dolayı). En sonunda bilgisayarıma temiz kurulum yapamadıktan sonra bilgisayarımı sıfırladım. Bilgisayarımı sıfırladıktan sonra USB'yi bilgisayara taktım ve USB'nin içinde hiçbir şey olmamasına rağmen 14,3 GB toplam 14,2 GB boş diyor. Sizde USB'nin içinde görünmeyen bir virüs olabilir mi? Veya USB'nin içindeki virüs bilgisayarıma geçebilir mi? (biliyorum biraz uzattım kusura bakmayın.)
Eki Görüntüle 1651629Eki Görüntüle 1651632

Bu 14.3 de 14.2 muhabbeti gayet normal bir şey sorun yok.
 
Hocam USB De Virüs yok mesela ben 32 GB USB aldım 30GB kullanılıyor bu normal bir şey Windows yazdırırken GPT, MBR kısmını büyük ihtimmal yanlış yazdırmışsınız
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı