USB'deki Virüs

Enis Can Ceyhan

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba,

Bilgisayarıma hiç kullanılmamış bir USB taktım. Karşıma böyle bir ekran geldi ;

Ekran Görüntüsü (52).png

Okullardaki akıllı tahta zımbırtısına temiz USB taktıktan sonra bilgisayara tekrar takınca da böyle oluyordu. Ama hiçbir yerde kullanılmamış USB'yi taktım şuan. Sanırım o tahtalardan virüs bulaştı. Eğer virüs ise bunu nasıl temizleyebilirim, değilse neden bu dosyalar çıkıyor açıklarsanız sevinirim.

Not: USB modeli Cruzer Blade 8 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
USB içerisine malware içerikli dosyalar bulaşmış. Herhangi bir klasöre tıklamayın.

Yapmanız gereken aktif koruma sağlayan kaliteli bir güvenlik yazılımı kurmak. BitDefender veya Kaspersky kurun. Sisteminize bulaşma ihtimali var. USB belleği de taktıktan sonra tam tarama yapın.

İçerisindeki dosyaları görmek için de klasör seçeneklerinden gizli dosyaları göster butonunu işaretleyin. Yine aynı kısımdan korunan işletim sistemi dosyalarını gizle seçeneğinin tik işaretini kaldırın. Tamam dedikten sonra dosyalarınız USB içindeki isimsiz bir sürücüde gözükecektir.

Eğer @THE_MILLER isimli arkadaşın söylediği yöntem işe yaramazsa komut istemcisini (CMD) yönetici olarak açıp "F:" yazıp enter tuşuna bastıktan sonra şu kodu yazarak dosyalarını açığa çıkartabilirsin:
attrib -h -r -s /s /d

Ek olarak anti virüs programı virüs bulmayabilir. Bu durumda flash belleği biçimlendirmeni ve bilgisayarında tam tarama yapmanı öneririm.

USB içerisine malware içerikli dosyalar bulaşmış. Herhangi bir klasöre tıklamayın.

Yapmanız gereken aktif koruma sağlayan kaliteli bir güvenlik yazılımı kurmak. BitDefender veya Kaspersky kurun. Sisteminize bulaşma ihtimali var. USB belleği de taktıktan sonra tam tarama yapın.

İçerisindeki dosyaları görmek için de klasör seçeneklerinden gizli dosyaları göster butonunu işaretleyin. Yine aynı kısımdan korunan işletim sistemi dosyalarını gizle seçeneğinin tik işaretini kaldırın. Tamam dedikten sonra dosyalarınız USB içindeki isimsiz bir sürücüde gözükecektir.

Birkaç tane daha kullanılmış USB'de aynı sorun var. Onlar için de aynı işlemi tekrar etmem gerekir mi ?

Bu arada Kaspersky yükledim.

Bilgisayarı tam tarama yaptı isen artık harici medyaları güvenle takabilirsin. Arkaplanda Kaspersky açık olduğundan sisteme bulaştırmayacaktır.

Diğer USB'yi takıp sadece USB medyayı taratın. Zararlı varsa silin. Dosyaları belirttiğim şekilde görüntüleyebilirsiniz.

Bilgisayarı tam tarama yaptı isen artık harici medyaları güvenle takabilirsin. Arkaplanda Kaspersky açık olduğundan sisteme bulaştırmayacaktır.

Diğer USB'yi takıp sadece USB medyayı taratın. Zararlı varsa silin. Dosyaları belirttiğim şekilde görüntüleyebilirsiniz.

Ben şimdi 30 günlük deneme versiyonunu indirdim sitesinden. Full versiyonunu para vermeden indirebiliyor muyuz ? Açıkçası 100 lira gibi fiyatlar fazla geldi bana.

Merhaba,

Bilgisayarıma hiç kullanılmamış bir USB taktım. Karşıma böyle bir ekran geldi ;

Eki Görüntüle 211831

Okullardaki akıllı tahta zımbırtısına temiz USB taktıktan sonra bilgisayara tekrar takınca da böyle oluyordu. Ama hiçbir yerde kullanılmamış USB'yi taktım şuan. Sanırım o tahtalardan virüs bulaştı. Eğer virüs ise bunu nasıl temizleyebilirim, değilse neden bu dosyalar çıkıyor açıklarsanız sevinirim.

Not: USB modeli Cruzer Blade 8 GB
Akıllı tahtalardaki virüsün çözümü gizli dosyaları açıp adsız dosyaya girip tüm dosyalarınızı alıp format atmak. Bunu yaparken sisteminizde aktif bir antivirüs oldığuna emin olun.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı