Çözüldü USB'deki Windows 10'u baska bir USB'ye aktarmak mumkun mu?

• Konuyu başlatan world
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 1.221
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

world

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar USB'de rufuslanmis Windows 10'un eski bir sürümü(1903) mevcut halihazırda kullandığım sistem. Arkadasim bu sürümü kendi bilgisayarina yüklemek istiyor fakat ISO dosyasını bulamadı. Arkadaşımın USB'sine benim USB'deki dosyaları kopyalayıp yapistirsam, arkadasim kendi bilgisayarına bu şekilde yükleyebilir mi? Kendi flashimi ona veremiyorum çünkü şehir dışına gidecek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Olmaz. Yani boot olmaz.

Olmaz. Yani boot olmaz.

Çözüm
Kopyala yapıştırla maalesef olmaz. Rufus'la sen ISO'yu yazdığında flash belleğine aynı format atılmış sistem gibi System alanı oluyor ve oradan boot edilip format atacağın zaman kopyalayacağın yerleri sorunsuz yazmanı sağlıyor. Bildiğin flash belleğine işletim sistemini yazıyor yani. Kopyaladığında sadece formatta kullanacağı dosyaları kopyalamış oluyorsun ama flashında senin görünmeyen boot sırasında kullanılan EFI bölümü oluyor.

Kısacası çalışmaz, boot edilmez.

Hocam çok teşekkürler mükemmel anlattiniz.

Hocam çok teşekkürler mükemmel anlattiniz.

Hocam yanlış biliyormuşsunuz. Benim USB'deki Windows 10 dosyalarını 2 gün once arkadaşın flasha atmıştım belki dene olur diye. Oda bugün yüklemiş ve sorunsuz yuklenmis. 2019 sürümü Win10. sizin söylediğiniz de çok mantıklıydı ama oluyormuş demek ki. Yine de verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

Olmaz. Yani boot olmaz.

Hocam oluyormuş USB'deki dosyaları başka flasha atıp Windows kurulabiliyormus bende sasirdim.

Son düzenleme:
Bir yaşıma daha girdim o zaman. Benim dediğim ezbere bir şeydi Ubuntu'da, eski windowslarda vs. bunu yapamazdınız Windows 10'un format dosyalarını da birebir kopyalayıp denemedim.

Son düzenleme:

Denedim bunu ama bende boot etmedi. Nasıl yaptınız acaba?

Denedim bunu ama bende boot etmedi. Nasıl yaptınız acaba?

Hocam buradaki dosyaları kopyalayıp arkadaşın flasina attım oda şimdi yükledim açıldı diye mesaj atmış. Neyse önemli olan bu bilgiyi öğrenmiş olduk.

Dosya Ekleri

• 20231015_175908.jpg
    324 KB · Görüntüleme: 38
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…