Çözüldü USB'den Ubuntu kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ctrlshift

Hectopat
Katılım
30 Kasım 2019
Mesajlar
457
Makaleler
1
Çözümler
13
USB belleğe Rufus ile Ubuntu yükledim. Hiçbir sıkıntı yok açıp çalıştırabiliyorum fakat bir nevi demo sürümünde çalışıyor. Herhangi bir veri kaydedemiyorum. Zaten başlatırken de "try Ubuntu without installing" dediğini fark ettim sonradan. İndirme menüsüne de baktım ama düşündüğüm gibi USB bellek üzerine değil, SSD'de kurulu olan Windows'un yanına kuruyor. Sonuç olarak USB üzerine kurulum yapmak mümkün değil mi gibi bir sorum oldu. Destek sitelerinde harici bir hard diske kurulumu anlatıyor, USB bellek için aynısı geçerli olmuyor sanırım. Doğru mu?
 
Çözüm
Farklı bir USB takıp ona kurman lazım. Ben 1 yıl boyunca kullandım. Elinde 2 USB olması lazım. Kurulumda da ekstra bir şey yok. Normal bir şekilde diske kurar gibi kuruyorsun.
Aslında USB'niz yeterli boyutta ise 2 bölüme ayırırsınız, birine kurulum dosyalarını atarsınız. Diğer bölüme ise kurulum yaparsınız.
Şu an elimdeki USB çok küçük ve yavaş çalışıyor zaten. Olayı anlamak için deneme yapıyorum diyeyim. Her türlü yeni bir USB alacağım zaten ama dediğiniz gayet mantıklı. Bu şekilde düşünmemiştim teşekkür ederim.
 

Geri
Yukarı