USB'siz format nasıl atılır?

Canerrt

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16GB 2933MHz
Ekran kartı
GTX 1650 Ti 4 GB
İşlemci
i5 10300h
Arkadaşlar, içinde Windows 11 kurulu bir PC'm var. Ben bilgisayarımı formatlamak istiyorum ama virüs yok yani USB'siz format atabilir miyim? Atınca da işlemci sürücüsü gibi bir şey var mı, yani öyle bir şey kuruluyor mu? Hiçbir şey bilmiyorum format hakkında detaylıca yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, içinde Windows 11 kurulu bir PC'm var. Ben bilgisayarımı formatlamak istiyorum ama virüs yok yani USB'siz format atabilir miyim? Atınca da işlemci sürücüsü gibi bir şey var mı, yani öyle bir şey kuruluyor mu? Hiçbir şey bilmiyorum format hakkında detaylıca yardımcı olur musunuz?

Hocam CMD ile format atabilirsiniz lakin sağlıklı değildir en iyisi Windows ayarlarından sıfırlayın.

Ayarlardan Windows'u sıfırlamak gibi bir saçmalık yapmanı önermem. Bazen hiç Windows'u bile tekrar kuramıyor, hataları çözemiyor, uzun sürüyor.

Bu rehber ile USB bellek olmadan format atabilirsin ama en sağlıklısı gene USB bellek ile olur.

İşlemci sürücüsü gibi bir şey var mı, yani öyle bir şey kuruluyor mu?

Windows, zaten işlemciyi otomatik kurar. Chipset gibi sürücüleri Windows kuramazsa ya da eski sürüm kurarsa sizin kurmanız gerekir.

Ayarlardan Windows'u sıfırlamak gibi bir saçmalık yapmanı önermem. Bazen hiç Windows'u bile tekrar kuramıyor, hataları çözemiyor, uzun sürüyor.

Bu rehber ile USB bellek olmadan format atabilirsin ama en sağlıklısı gene USB bellek ile olur.

Windows, zaten işlemciyi otomatik kurar. Chipset gibi sürücüleri Windows kuramazsa ya da eski sürüm kurarsa sizin kurmanız gerekir.

C diskinde fotolar var D ye atmak istiyorum D de yer yok C diskinden verip D'yi arttırabilir miyim?

@Canerrt silinmesinden korkuyorsan, silinmez. Diski biçimlendirmediğin sürece fotoğrafların veya oyunların silinmez. Açıkçası, disk yönetimi'ne girip alan verme ayarlanıyordu diye biliyorum ama tam bilgim olmadığı için yanlış bilgi vermek istemem.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı