Herkese merhaba, iyi sosyaller arkadaşlar başıma çok saçma bir bela geldi USB'ye format dosyası yazdırırken elektrikler gitti ve geldi açtığımda ise dosyaların bazıları yazılmış bazıları yazılmamış ama ne alakaysa USB'yi kilitlemiş biçimlendirme yapamıyorum buraya konu açmadan bütün çözümlere baktım diskpart gibi ama bir çözüm olmadı USB'nin bellek alanı vs gözüküyor ama hiçbir işlem yapamıyorum ilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
Rufuzu'u indirin. Oradan USB belleğinizi seçtikten sonra tekrar SS atabilir misiniz oradan yönlendirme yapacağım.
Rufus
Önyüklemeli USB oluşturma aracı. Alternatifi olan uygulamalara göre daha hızlı. Windows USB'si hazırlarken kullandığımız yazılım. https://www.technopat.net/2023/05/24/freedos-bilgisayara-windows-nasil-kurulur/www.technopat.net
Bir süre önce benim de başıma bu sorun gelmişti. Bu sorunu şu şekilde çözdüm;
1- Komut istemi ile diskpart kısmına giriş yaptım,
2- Diskpart'tan diskimi seçtim,
3- "attributes disk clear readonly" komutunu kullanarak diskim üzerindeki read-only(sadece okuma) yazgısını kaldırdım.
Umarım senin de işine yarar, iyi Sosyaller dilerim!
Hocam çok teşekkürler atıyorum.
Hocam dediğinizi yaptım lakin disk yazmaya karşı korumalı diyor halayok mu net çözümü ya çok lazım zamanken oldu.
1>Önyükleme biçimini önyüklenebilir değil olarak ayarayınızHocam çok teşekkürler atıyorum.
Hocam dediğinizi yaptım lakin disk yazmaya karşı korumalı diyor halayok mu net çözümü ya çok lazım zamanken oldu.
Rehbere göre de deneyebilirsiniz. Yine de olmazsa arızalı olabilir.
Rehber: MiniTool Partition Wizard 12 ile Flash Belleklerinizi Kurtarın
Merhaba, Bu rehberde oldukça sık karşılaştığım bir sorun olan "USB korumalı" hatası veya başka türden hatalar veren flash belleklerin yazılımsal çözüm yollarından birisinden bahsedeceğiz. Bildiğiniz gibi bu hataların genel nedeni ya biçimlendirme esnasında yaşanan kesintiler, ya da yazılımsal...www.technopat.net
1>önyükleme biçimini önyüklenebilir değil olarak ayarayınız.
2>dosya sistemini FAT32 seçiniz.
3>yeni birim etiketine USB belleğinizin ismini yazınız. (sizin seçiminiz)
4>başlat diyerek işlemi başlatın.
Muhtemelen sorun çözülecektir.
Her diske sağ tıklayabiliyorum silmek için ama USB'ye tıklatmıyor maalesef.
Hocam çok teşekkür ediyorum geri dönüşünüz için lakin olmadı 10 saniye kadar bekletti heyecanlandım ama başarısız dedi.