USB'ye kalıcı Linux kurmak

MFRKNDGN

Hectopat
Yer
NY 10011, USA
Merhaba arkadaşlar, uzun süredir Windows kullanmaktayım ve memnunum fakat Linux'u denemek istiyorum. Tabii ki veri yedeklemekle vs uğraşmamak için USB'ye kurmaya karar verdim. Biraz araştırdım ve USB'ye kalıcı Linux kurmanın mümkün olduğunu öğrendim. ISO dosyasını USB'ye yazdım bir program ile (adını hatırlamıyorum) disk bölümü ayırdım ve kurulum ekranına geldim, fakat rehberdeki seçenek bende yoktu ben de sizden yardım almak için buraya geldim. Rehber biraz eskiydi sanırım bu hâlâ mümkün mü? Mümkün ise nasıl kurabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim :)

Kurulum USB'sinin haricinde Linux kuracağınız USB'yi takın. Size kurulacak yeri sorduğunda ise USB'yi seçin.

@MFRKNDGN burada çok güzel anlatılmış.
Hocam tam USB'ye yazma kısmına geldim ama rehberdeki Rufus ile bendeki Rufus ekranı aynı değil eski sürüme mi geçeyim yoksa oradaki ayar ile bendekinin ismi mi değişti.

Ekran Alıntısı0.PNG

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı