- Makaleler
- 1
Buradaki yanlışınız yazdıracağınız USB'yi ikiye ayırmanız. ISO dosyasını yazdıracağınız USB normal olarak duracak, asıl kurmak istediğiniz SSD'yi ikiye ayıracaksınız.
furkan merhaba, bir şey sormak istiyorum internette de çok bulamadım. Acaba bu live boot yaparsak benim donamımımda olan 2 tane ssdyi de görür mü? bu bana çok lazım çünkü ssd salt okunur olarak kaldı ve "write protection" olarak hiçbir şey yapılmıyor. Linux üzerinden yapma imkanını deneyeceğim bilgin var mı?Evet yapabilirsiniz, fakat randımanlı olması için bilgisayara kurmanız daha sağlıklı olacaktır.
DUAL BOOT şeklinde kullanırsınız istediğiniz zaman Windows istediğiniz zaman kurduğunuz linux açılır.
Linux, sistem kurarken hangi diske kurması gerektiğini sorar, linux için diskinizden belirli bir bölüm ayırırsınız (genelde 50GB ayrılır ihtiyaca göre.) ve linux dosya sistemi ile biçimlendirirsiniz.
Hem bu şekilde Windows'taki dosyalara linuxtan kolayca erişebilirsiniz.
Öbür sizin istediğiniz yöntem ise:
USB belleği veya belleğin bir bölümünü linux dosya sistemi ext4 olarak biçimlenidirsiniz. Linux kurulum aşamasında önünüzde diskler listelenir, o aşamada USB belleği seçip kurulumu tamamlarsınız ve gerektiği zaman USB bellekten BOOT edebilirsiniz. USB belleğinizin en az 32GB olmasını öneriyorum linux sistemlerde belirli bir alanı takas alanı olarak ayırdığı için 16GB bir USB işinizi *pek görmeyecektir.
**Ya da live sistem olarak başlatabilirsiniz ama live sistemlerde dosyaların gidip gitmediğinden emin değilim
Furkan merhaba, bir şey sormak istiyorum internette de çok bulamadım. Acaba bu live boot yaparsak benim donamımımda olan 2 tane SSD'yi de görür mü? Bu bana çok lazım çünkü SSD salt okunur olarak kaldı ve "write protection" olarak hiçbir şey yapılmıyor. Linux üzerinden yapma imkanını deneyeceğim bilgin var mı?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.