USB'ye Linux kurulur mu?

@alfaois sanal makineyi önermemim sebebi Linux'u USB'ye tam kurmak istersiniz diye. Tails gibi liveboot yapıp kaydetmiyor çoğu dağıtım (Tails'te doğrudan kaydetmiyor ama son durumu kaydetmemiz için olanak tanıyor). Bunun için önerdim, aksi halde doğrudan USB üzerinde kullanmanız daha iyi olur.

Depolaması senin için yeterli ise USB öneririm. Sanal makine ana sistemle donanımı paylaşır ama USB ile tüm donanımı kullanabilirsin.

@ShunaTmpst @hvkmjij ısınma sorunlardan dolayı usb lerde sorun oluyormuş sanırım, sorun yaşamamak adına önereceğin bir marka model flash bellek var mı

SanDisk Ultra Dual Drive Type-C 128 GB OTG USB bellek sdddc2-128G-G46
Bende var şu ana kadar sorun çıkarmadı.

Bilgisayarınızda SD Card slotu varsa SD Card'a kurmayı deneyin? Ben ısınmayan USB görmedim şahsen.

Sorun ısınma değil ısınınca veri bağlantısının kopması.

USB 3.0 USB'lerde ısınma sorunu görülüyor ancak çok fazla işlem yapılmadığı sürece (sürekli uygulama silip kaldırmak, çok fazla veri talebinde bulunmak vs) hangisini aldığınız pek önem arz etmez. 128 GB'lık SanDisk USB alabilirsiniz.

Kurabilirsiniz fakat USB'nizin ömrünü muhtemelen kısaltacaktır. Fakat ana sistem olarak değil de gittiğim yerde takayım çalışsın diyorsanız (ve ethernet olacaksa, WLAN adaptörü başınızı ağrıtabilir, sürücüden dolayı aynı şekilde muhtemelen GPU da kullanamazsınız) işinizi görür. Zamanında Endeavour OS + XFCE kurmuştum, çalışıyorlar. Aşağı yukarı 12gb yer tutmuştu bende.

GPU passthrough ile kullanabilirsiniz fakat ekran kartınızın sanırım iyi olması lazım ve biraz karışık galiba.

Hocam şuan usb ye kurulum yapıyorum kalıcı disk boyutunu videodaki gibi 54 gb olarak çektim 2 saat geçti hala iso yazıyor normal bir durum mu bu?

Normal şartlarda format için usb hazırlarken max 10-15 dk sürüyordu.

Tails OS. Ram üzerine kurulur.

Hocam normal olabilir çünkü usbler çok daha yavaş çalışıyor. Kurulum ekranında ilerlemeyi görebiliyor musunuz? İlerliyorsa sorun yoktur diye düşünüyorum. Siz şu an ısoyu usbye mi indiriyorsunuz yoksa canlı ortamdan kurulum mu yapıyorsunuz? Eğer usbye iso yazdırıyorsanız anormal olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…