Çözüldü USB'ye nasıl Windows kurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

barancan5634

Hectopat
Arkadaşlar, ben USB belleğe Windows işletim sistemi kurmak istiyorum, ancak bu işletim sistemi taşınabilir olmalı. Herhangi bir PC'den boot ettiğimde tüm veriler aynı kalmalı. Böyle bir şey mümkün müdür?

Çözüm
Minimum 32GB'lik bir USB kullanarak, Rufus programı ile Windows To Go modunda yazdırın. İlk kurulumu tamamen tamamlanıncaya kadar kendi cihazınızda yapın, daha sonra taktığınız bilgisayarda ufak internet bağlantı ve sürücü güncellemeleri ile çalışabilir, her bilgisayarı kendi bilgisayarınız gibi kullanabilirsiniz. Arkadaşların anlattığının aksine ben herhangi bir sürücü problemi yaşamadım, zaten oyun açabileceğiniz bir sistem kurmuyorsunuz. USB üzerinden çalışacak WTG'nin özelliği internette gezip döküman okuma ve yazma, video izleme gibi basit şeylerdir. Eğer oyun oynamak, video editi gibi bir plan varsa, taşınabilir HDD ve ya SSD almalı ya da paraya kıyıp IOPS değeri yüksek bir USB'ye sahip olmalısınız.
Ancak uyarayım, USB düzgün bir şey değilse, HDD'den daha ağır çalışacağını unutmayın. Windows 10 2004 biraz ağır bir sistem olarak kaçabilir, 1909 kurmanızı öneriyorum.
@ihydrogeni hocam bu şekilde kullanıyor bildiğim kadarıyla, müsaitse o da bilgi verebilir umarım.
Evet, artık hafta sonundan hafta sonuna kullanıyor olsam da, halen kullanıyorum. :D
Son dediğin hakkında bir fikrim yok, fakat Rufus programı ile kolayca Windows kurabilirsin USB'ye. YouTube'da tonlarca video var zaten konuyla alakalı, takip ede ede yaparsın, yapamadığın bir şey olursa ben de yardımcı olabilirim.

Bildiğim kadarıyla Rufus ile yazdırdığımda sadece format USB'si oluyor.

Evet, fakat farklı modlar, seçenekler var ise bilemem, dediğin şeyi hiç tecrübe etmedim. Yardımcı olamadım kusura bakma.

Bir HDD'ye Windows'u kurabilir sonrasında onu çıkarıp tabii taşıyabilirsiniz ancak bu HDD'yi bağladığınız yeni PC'deki donanımlarla çeşitli uyumsuzluklar ortaya çıkacaktır. En başında sürücü/donanım uyumsuzluğu olacaktır. Pek mümkün olabileceğini zannetmiyorum ancak kesin yorumu bilgi sahibi biri yapabilir.

Ben sadece aklınızda bir fikir oluşsun diye bunları söyledim.

Arkadaşlar, ben USB belleğe Windows işletim sistemi kurmak istiyorum, ancak bu işletim sistemi taşınabilir olmalı. Herhangi bir PC'den Boot ettiğimde tüm veriler aynı kalmalı. Böyle bir şey mümkün müdür?

USB bu iş için mümkün değil HDD lazım boyutu yüksek olan. Fakat taşıyıp başka sisteme taktığınızda Windows sağlıklı çalışmayacaktır.

Merhaba

WinToUSB Enterprise ve WinToHDD Enterprise, Pro, Tech yazılımları ile USB ye veya HDD ye Windows kurulum ekranını kullanmadan işletim sistemi kurulumu yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı