Rehber User Agent Switcher and Manager - Kullanıcı Aracısını Değiştirin

User Agent Switcher and Manager (Kullanıcı Aracısını Değiştirme ve Düzenleme) eklentisi, internete bağlanarak kullanmış olduğunuz OS'un (işletim sistemi) ve internet tarayıcısının değiştirilmesine olanak sağlar. Bu sayede istediğiniz kullanıcı aracısında geçiş sağlayabilirsiniz. Birden fazla eklenti sayesinde kullanıcı aracısını değiştirebilirsiniz ama alanında en başarılı olarak bulduğum eklenti, User Agent Switcher and Manager'dır.

Geliştirilmeye devam edildiği GitHub sayfasını kontrol edebilirsiniz.

User Agent Switcher and Manager eklentisini; Chrome Web Mağazası'ndan, Firefox Eklenti Mağazası'ndan, Microsoft Edge Eklenti Mağazası'ndan ve Opera Eklenti Mağazası'ndan indirebilirsiniz.

Eklentiyi kurduktan sonra kullanıcı aracısını değiştirmek için:
  1. Eklentinin üstüne tıklayın.
  2. En sol tarafta bulunan kısımdan internet tarayıcısı kısmından, internet tarayıcınızı değiştirebilirsiniz.

    Tarayıcı.png


    İsteğinize bağlı olarak tarayıcınızın sürüm numarasına, userAgent bölümünden manuel olarak müdahele edebilirsiniz.

    Degistir.png


  3. Hemen yanındaki alandan, OS'u (işletim sistemi) değişitrebilirsiniz.

    OS.png


  4. Sadece kullanmakta olduğunuz pencerede bulunan kullanıcı aracısını değiştirmek için Apply (active window) seçeneğini seçmelisiniz. Tarayıcınızla beraber girdiğiniz her sitedeki kullanıcı aracısını değiştirmek istiyorsanız, Apply (all windows) seçeneğini seçmeniz gerekmektedir.

  5. Yapmış olduğunuz değişikliklerin uygulandığını test etmek için Test UA seçeneğine tıklayın ve karşınıza gelecek olan pencerede, ua-parser.js kısmını kontrol ediniz. Örneğin ben, kullanıcı aracısını kendi isteğime göre düzenledim ve kontrol ettiğimde bir sorun olmadığını görüyorum.

    Kontrol.png
Uyarı: Bir siteden bir kurulum dosyası indirmeye çalışırsanız, ayarlamış olduğunuz kullanıcı aracısına göre hareket eder. Yani işletim sisteminizi macOS yaparsanız ve Windows için bir kurulum dosyası indiremeye çalışırsanız, indirmeye çalıştığınız dosya macOS için sağlanan dosya formatında olacaktır. Bu durumda Reset seçeneği ile varsayılan kullanıcı aracısına geri dönebilirsiniz.

Eklenti hakkında sormak istediğiniz soruları sorabilirsiniz. Eksik olan bir yeri de belirtebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı