Usturaya vurulan saç 1 haftada ne kadar uzar?

Ayda 1 cm uzuyor ortalama erkek saçı.
Alınan besinlere ve vitaminlere göre süreç değişiklik gösterir. 1 cm de zaten gözüken bir seviye bile değil ondan bahsettim.
1 haftada çok uzamaz. Neden usturaya vurmak istiyorsunuz?




Hocam saçı sıfıra vurmanın sağlıklı uzamasına bir katkısı yok maalesef yanlış bilgi.
Derinin biraz nefes alacağı doğru ama bunu 3'e vurarak da yapabilir.
Saçların uçları kırılır bundan dolayı bahsettim, tamamen yanlış bilgi değil.
 
Saçın uzaması kişiden kişiye değişir, saç yapın ve yediğin besinler etkiler. 2 cm gibi bir uzunluk mümkün değil. 1 Haftalık bir sürede 1cm uzaması bile zor.

Saçını kesmek yerine dökülme ve kepeklenme karşıtı şampuanları deneyebilirsin, saç vitamini kullanabilirsin.
 
Alınan besinlere ve vitaminlere göre süreç değişiklik gösterir. 1 cm de zaten gözüken bir seviye bile değil ondan bahsettim.

Saçların uçları kırılır bundan dolayı bahsettim, tamamen yanlış bilgi değil.

Kırılan saç uçları için 3'e vurmakta yeterlidir işte. Hatta kırıklarını alması da yeterlidir. Derinin nefes alması içinse 3 hatta 5 numara bile kâfi. Sadece yanlış bilinen bir efsaneye karşı düzeltme yapmak istedim.
 
1 haftada 1-2 cm aşağı yukarı anca uzar. Kötü olursa maalesef her türlü dalga geçilebilir yine de dert etme sen, sağlıklı uzaması için uzun sürede bir saçları kazımak iyidir, derin hava alır. Ayrıca kepek sorunu için ketoral önerebilirim, çok sıcak suyla yıkamak ve sık yıkamak da dökülme ve kepeklenme yapar bilgin olsun.

Hocam Ketoral kullanıyorum ama saçlarım uzun, belki o yüzden ise yaramiyordur gibi geliyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamen doğal zeytinyağlı sabunla sadece en soğuk suda yıkarsan sorunlarının düzeleceğini göreceksin. Aynı durumdan muzdariptim şu an çok şükür sağlıklı saçlarım var. Haftada bir Argan yağıyla bakım da yapabilirsin.
 
Yapma, yapacaksan yazı bekle. Yüksek ihtimalle dalga geçilecek ve şaplak yenilecek.


https://www.hepsiburada.com/vichy-d...yagli-ve-kepekli-390-ml-k6022-pm-sgdrmkd41007

Kepek sorunun için bu şampuanı öneririm. İlk 2 hafta sadece bunu kullan sonra 3-4 yıkamanda 1 kullansan yeter. Fiyatı pahalı gibi ama oldukça uzun gidiyor.

Dökülme sorunun içinde Eczanelerde yağ karışımı yapıyorlar. Ek olarak Saç için özel vitamin hapı ve özel şampuan alırsın eczaneden tamamdır. Benim aldığım Eczane Hülya Kayhan'ın yağlarından yapıyor. Sana da Hülya Kayhan antlaşmalı eczaneden öneririm. Gerçekten ciddi etkisini gördüm. 2-3 ay her gün sürülüyor uyumadan önce sabahına yıkanıyor saç sonra bu işlemi haftada 2-3 yapıyorsun. Kazıtmana gerek kalmaz.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlarının laubaliliğime bağlı olarak Max 3 gün bir şey derler, sonra zaten insanın gözü de alışıyor. 1 haftada da kel değil de saçınızın var olduğunu belli edecek kadar uzar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı