Üzücü. Sesinizi merak ettim.
Hocam aslında ince olduğunu sanmıyorum. Yani kullanımıma bağlı. Birkaç aydır Mutasyonel Falsetto tedavisi gördüğüm için sesimi tam ayarlayamıyorum. O yüzden yanlış sesi kullanabiliyorum. Ama aslında doğru sesi kullanabilirim fakat burnumda da et olduğunu düşünüyorum, 3-4 yıldır tıkanıklığı geçmiyor. Bu da sesimin boğuk olduğunu düşünmemi sağlıyor. O yüzden daha ince bir sese geçiyorum. Sesimi tam olarak algılayamıyorum yani. Şöyle düşünün sesimi, kafa sesine çıkmadan en ince sesiniz ile konuşmak. Hem titremesine neden oluyor, hem de kötü bir tat veriyor. Örnek vermem gerekirse şu insanların sesine benzetebilirim:
Tam bunun gibi değil. Biraz daha titrek ve benim duyduğum kadarıyla daha ince. Bu arada konuşan şahsın sadece sesine odaklanın. Hareketlerine bakınca hayattan aldığınız zevk yok oluyor çünkü. LGBT konusundan değil, kişi değişik hareketler yapıyor. Cidden anlaşılması güç. Neyse, sesim bunun gibi çıkıyor işte. Ama burnum tıkalı olmasa beğendiğim bir ses çıkıyor fakat o tonu ayarlayamıyorum işte. İngilizce hocam da çok mikrofonik bir sesim olduğunu söylemişti. Zaman zaman o sesi bulabiliyorum, ama bazen de bu seste kalıyor. Çok sinir bozucu. Ha Mutasyonel Falsetto tedavisine başlamadan önceki sesimi de anlatayım size. Direkt sizin sesinizden yola çıkayım. En ince sesiniz nedir? Hani aşırı ince, en ince ses. Kafa sesinin en incesi. Hah, işte o seste konuşuyordum ben. Cidden kötü. Örnek vermek gerekirse şu hocam gibi:
Hocam zaten diğer videosunda hepsini açıklıyor. Fakst bu incelik de benimki değildi. Bu sadece kafa sesinde konuşuyormuş. Ben ise çıkarabileceğiniz en ince seste. Bu yüzden normale göre daha zor oldu, bir de bu burnumdaki et daha da zorlaştırdı. O yüzden böyle düşünüyorlar diye düşünüyorum. Bu arada ban yemiştim, yeni cevap verdim, kusura bakmayın.
Bu arada beğendiğim ses derken daha normal, daha kalın ve daha temiz bir sesten bahsediyorum. İnce bir ses değil yani. Kalın ama aşırı kalın, rahatsız edecek bir şey de değil. Tam normali yani.