Utangaçlık

Berke22222

Hectopat
Daha fazla  
Oncelikle herkese merhaba arkadaşlar yasım 16 daha once tanımadıgım biriyle konusurken aşırı derecede heyecanlanıyorum ve utanıyorum. Bu durum akrabalarım içinde geçerli ama sürekli konuştugum kişilerle mesela sınıf arkadaşlarımla boyle bir sorunum yok. Mesela birisiyle bir şey konusmak zorunda kaldıgımda ne diyecegim ne yapacagımı bilmiyorum ve elim ayagım titriyor. Bu durum ileride benim için sorun yaratabilirim ve sizce bu konuda bi psikiyatrise gorunmeli miyim? Şimdiden Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Özgüven eksikliğin var sanırım biraz. Evden dışarı çıkmak en iyi çözümdür sana yakın olan kalabalık yerlere gidebilirsin çarşı, meydan gibi yerler varsa oralarda dolaş tanımadığın kişilere adres falan sor diyaloğa girmeye çalış ve unutma birine bir soru soracaksan veya bir şey söyleyeceksen uzatmadan söyle kimse sen soru sordun diye seni öldürecek değil biraz rahat ol ilerde özgüven eksikliği büyük sıkıntı iletişim kuramassın yeni yerlere gittiğinde.

Büyük ihtimal asosyal ve aynı çevrede takıldığından dolayı oluyor. İleri de sıkıntı olarak kendini ifade etmekte zorlanırsın böyle çekinirsen. Ben kitap okumanı ve sosyal aktivitelere katılmanı tavsiye ederim.

Senin yaşlarındayken ben de anlattıklarını yaşıyordum ve 20'li yaşlarda olmama rağmen hala atlatamadım bu durumu, hatta daha da ilerledi çekingenliğim. Titriyorum ve ne konuşacağımı bilmiyorum. Mesela yeni tanıştığım bir kişi benden bir şey yapmamı söylediğinde bu şey çok basit olsa bile heyecandan anlayamıyorum ne dediğini.

Bunun nedeni geçmişte seni yıpratan kötü bir olay yaşamış olmandır belki de. Bana psikologa gitmem gerektiğini söylüyor ailem. Bu zamana kadar hep saçma gelirdi ama artık gitmeyi düşünüyorum. Bu durumun ilerlememesi için senin de bir an önce bu durumu atlatmanı tavsiye ederim yoksa daha da ağır bir hal alacak ilerleyen yaşlarda.
Sevgiler.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı