Utangaçlıktan nasıl kurtulursunuz?

Bir de utangaçlık huyundan kurtulayım derken her halta burnunu sokan, itici kişilikler haline dönüşen insanlar oluyor. Utangaçlık ile yüzsüzlük arasındaki dengeyi iyi kurmak gerekiyor

Utangaçlıktan kurtulayım derken yılışık herifin teki olmamak gerekiyor. Toplum, utangaç olanı kabul eder ama yılışık olanı kimse kabul etmez

Son düzenleme:
Pek çok ortama girip çıkan biri olarak şunu söylüyorum. Türkiye'de utangaç ve kibar insanı ezerler. Okulda arkadaşların kızlara hava atmak için ezer, iş hayatında iş arkadaşların seni basamak olarak kullanmak için, aile içinde yakınların bile bu zaafını kullanabilir. Hemen kurtulun, derim. Video falan goygoy sen kendin kafanda bitireceksin.

Ben okulda kızlarla konuşmaya çekinirdim. Birgün yeter be! Dedim. Gittim, konuştum. İyi ki de konuşmuşum, diyorum. Herkesi kendinle eşit olarak gör. İnsanları yüksekte görürsen her şeyden çekinirsin ve insanlar senin içini okuyamaz. Kendini ifade etmek zorundasın. Kendini ifade etmekten asla utanma. Geri adım atan, ödün veren neden sen olasın? Net ol ve istediğini doğrudan söyle. Yoksa karekterin oturmaz ve sosyal hayatında sorunlar yaşarsın. Eyyorlamam bu kadar.

Utangaçlığın video izleyerek giderebileceğini düşünmüyorum. İnsanlarla yüz yüze bakamayan biri video izleyerek mi düzelicek? Evden çıkmadığım için utangacım. Sosyal hayatım olsa utangaç olmam. En azından zamanla yok olur.
Utangaçlık yoktur tipsizlik vardır.
Tiple vs. alakalı olduğunu da düşünmüyorum. Karşındaki seni öyle kabul eder zaten.
Hocam uygulama kısmında takılıyorum ben. Sanki hız limitim varmış aşamıyormuşum gibi.

Son düzenleme:
Ben psikolog değilim. Sana uzman yardımı yapamam. Sadace kendimden örnek verebilirim. Bir zamanlar ben de utangaçtım. Benim utangaçlığım kızlarla konuşmaya çekinirdim. Olay tamamen kafada. O kadar çok kafada kurmuştum ki artık bıkkınlık verdi. Utangaçlığım bıkkınlığa dönüştü ve bazı şeyleri fark etmeye başladım. Benden ne üstünlükleri var ki, diye sormaya başladım kendi kendime. Konuştuğum kızla aldığım cevaptan sonra insanların içinin okuyamayacağını, kendimi ifade etmek zorunda olduğumu anladım. Bu şekilde bu duygunun üstünden geldim. Kendi kendini telkin et. Onlarda senin gibi seninle eşit. İnsanların yüzlerine bakmaya çekiniyorum, diyorsun. Yarın çık dışarı bakamadığın insanların yüzüne gözünü dik, hiçbir şey olmadığını göreceksin. İnan bunlar o kadar basit sorunlar ki bunları aştıktan sonra kendine güleceksin. İnsanların ne maddi, manevi dertleri var. Kendi kafanda böyle düşün. Sorununu küçük gör. Önemsizleştir.
Flörtün ilk aşaması. Bakışmak. Galiba bana aşık, 4 dakikadır gözlerini benden alamadı.

Son düzenleme:
Kavga mı etmek istiyorsun he?

Olmuyor öyle ABD'den konuşmak varsa derdiniz Türkiye'ye bekleriz. Ayrıca ben bir şey yapmadım. Kız bana takmış, gözlerini alamıyor benden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…