Utanma duyusu nasıl yenilir?

Bir gün kendime dedim "Neden utanıyorum?" "Yaparsam ne olur?" "Bana ne diyebilirler ki?" "Bana ne yapabilirler?"
"Benden herhangi bir üstünlükleri yok."

Mantıklı düşündüğünde herhangi birisinden çekinmenin gereksiz olduğunu anlarsın. Ne yapacaklar, konuştun diye yiyecekler mi seni? Onlar kim ki seni yiyecek? Herkes aynı değil ki herkesten çekinesin. Bunu anlayıp birkaç şey yaptığında anlayacaksın "Birşey olmuyor, ne kadar kolaymış..."

Bir de bana yazdığı mesajı anlamaya çalışır mısın hocam?
Sana sadece tek bir tümce okuduğunu söylüyor; dışarı çıkmaktan, dışardaki kişilerden utanıyormuş.
Anlamam kolay olmadı.

Düşünerek yazmalısın, yazarken en az 5 kez düşün. Gerçek yaşamda da birşey söylemeden önce en az 3 kez düşün.

Peki konunun başındaki tablet alacağız ne?

Her gün çık, dışarı olup olmadık yerlerde saçma şeyler sor ama ciddi ol. Mesela parfümcüye gidip burada domates var mı diye sor, hep sora sora artık utanmayacaksın.
Aynen dostum, Türkiye'de git cadde üzeri parfümcüye o soruyu sor da bak bakalım nasıl bir dayak yiyorsun.

Böyle abuk subuk hareketler yerine doğrudan normal bir insan olmak daha mantıklı bence.

Hocam sık sık bu korktuğunuz şeyi yapın. İlk çıktığınızda rezil olacaksınız 2. çıktığınızda rezil olacaksınız 3. çıktığınızda ilk 2 gün olduğu gibi olmayacak 4-5-6 derken yeneceksiniz. Utanma bence bir şeyi az kere yapmak. Müdürün yanına çok gidersen alışırsın, doktora çok gidersen alışırsın, dışarı çok çıkarsan pijamayla bile çıkarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…