uTorrent yavaş indirme yapıyor

delidana74

Picopat
İnternet hızıma rağmen çok yavaş olduğunu düşünüyorum. Yardım edecek var mı?

Adsız.png

as.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Seed sayısını kontrol et, upload sınırını çok düşük yapma, port aç ve antivirüs/firewall engelini kontrol et. Yine internetten normal bir şekilde indirme yapmadığını unutma, Torrent indirme ile 83 Mbps gibi hızlara ulaşman çok zor.

Seed sayısını kontrol et, upload sınırını çok düşük yapma, port aç ve antivirüs/firewall engelini kontrol et. Yine internetten normal bir şekilde indirme yapmadığını unutma, Torrent indirme ile 83 Mbps gibi hızlara ulaşman çok zor.
ilk başlattığımda 6 ile indiriyordu. upload sınırsız. port nasıl açarım?

Farklı sebepleri olabilir.

İndirdiğiniz dosyayı paylaşan kişi sayısı (seed) az olabilir. Dolayısıyla hepsinden ufak ufak bir araya getirerek indireceği için hızınız düşük olabilir. Pek çok insan gönderme hızı sınırı da koyduğu için yavaş indirme yapıyor olabilirsiniz.

İndirme hızınızın belli bir oranı kadar da gönderme hızı ayarlamanız lazım. Eğer gönderme hızını çok düşük tutarsanız, program otomatik olarak indirme hızınızı düşürüyor. Eskiden 1/10 oranı vardı. Değişti mi bilmiyorum, bir süredir hiç işim düşmedi torrente ama indirme hızınızın 1/10'u kadar gönderme hızı ayarlayın. Net Limiter tarzı ufak programlarla bunu aşabilirsiniz eğer gerekli görürseniz tabii.

Program ayarlarından indirme hızı limiti koymadığınıza da emin olun.

Ayarlarda Bant Genişliği kısmında maksimum bağlantı sayısını 600, torrent başına maksimum eş sayısını 100 yapın. Bunlar benim internetime göre kişisel ayarlarım tabii, şu ana kadar da sorunsuz çalıştı.

Ayarlarda Bağlantı kısmında port var. Oradaki değer düşük ise 55000 ile 63000 arasında rastgele bir değere çekebilirsiniz. Utorrent yıllardır 55k - 63k arası portlarda çok daha iyi çalışır söylenene göre.

Yine Ayarlar - Bağlantı kısmında port yazdığınız yerin hemen altında

UPnP port eşleştirmesini etkinleştir ✅
NAT-PMP port yapılandırmasını etkinleştir ✅
Windows Güvenlik Duvarına Ekle ✅
Her başlangıçta yeni port seç ❌

şeklinde ayarlayın.

Bir de bir dosya indirildikten sonra indirme çubuğunda yeşil "Gönderiliyor" ibaresi çıkar. İndirmesini tamamladığınız dosyaları temizleyin. Aksi halde her torrenti açtığınızda gönderim yapmaya başlarsınız. Bu da internetinizi etkileyebilir.

Diğer arkadaşların önerisi üzerine Upload'ı kısıtlamayı deneyebilirsin. Bu şekilde indirme biraz artabilir. 500Kb/s yapmanı öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı