Uydu alıcısını monitöre bağlama

socrat

Megapat
Merhaba.
Goldmaster Ranger Plus uydu alıcısını BenQ EX2780Q monitörüme HDMI ile bağladığımda görüntü alabiliyorum ama ses alamıyorum. Monitörün dahili hoparlörleri var. PC, laptop, iPad vs. bağladığımda hem ses hem görüntü alıyorum ama uydu alıcısından neden ses alamadığımı çözemedim. Ayrıca bu uydu alıcısını MSI mdf271pw monitörde kullandığımda ses ve görüntü alabiliyorum. Bahsi geçen monitörde ses alamamamın olası sebepleri ve çözümleri hakkında bilgi verirseniz çok memnun olurum.

Uydu alıcısında dijital ses çıkışı diye bir ayar var ve bu ayarda iki seçenek çıkıyor. Bs ve lpcm. İkisini de deniyorum ama sonuç alamadım. Monitörün ses ayarlarında herhangi bir ayarlama menüsü mevcut değil. Monitörün jack girişi de var oraya kulaklık veya hoparlör bağlayarak belki çözerim dedim ama olmuyor.

Uydu alıcısında dijital ses çıkışı diye bir ayar var ve bu ayarda iki seçenek çıkıyor. Bs ve lpcm. İkisini de deniyorum ama sonuç alamadım. Monitörün ses ayarlarında herhangi bir ayarlama menüsü mevcut değil. Monitörün jack girişi de var oraya kulaklık veya hoparlör bağlayarak belki çözerim dedim ama olmuyor.
Kablo olarak dönüştürücü var mı? HDMI to HDMI mı kullanıyosunuz?, başka çare aklıma gelmiyor uydu alıcısına destekliyorsa ses sistemi baglayin.

Kablo olarak HDMI to HDMI kablo kullanıyorum. Benim anlayamadığım nokta MSI monitörde sesi ve görüntüyü alabiliyorken dahili hoparlörleri olan BenQ ve LG monitörümde neden ses alamıyorum. Uydu alıcısının spdif ses çıkışı var ama bende ne o kablodan var ne de o kablo girişi olan bir ses sistemi var. MSI monitörümü satacağım için uydu alıcısını diğer monitörlerimde kullanayım dedim ama şu an tam bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Nasıl çözeceğimi ben de bilemiyorum. Bir sürü farklı HDMI kablo denedim ama sonuç aynı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı