UyduNet internet altyapısı nasıl öğrenilir?

Spawrain

Megapat
Daha fazla  
UyduNet 25 mbps Download 2 Mbps Upload'lı paketini kullanıyorum. Modemimin markası CBW-383Z4 dostlar. Ben VDSL mi ADSL kullanıyorum? Buradan adresimi sorguladığımda Türksat fiber internet altyapısını kullanabileceğim yazıyor. Fibere geçmeli miyim? Fiberin artıları nelerdir? Cevaplarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kablo Modem diye geçiyor onların sistemi. Yani Televizyon ve internet tek bir hat üzerinden gelip bağlanıyor. Eve çekilen hat iki ayrılıp biri uydu alıcısı gibi televizyona biri de modeme bağlanıyor. Uydunet iyidir fakat AKK aşınca direk 3 Mbps hıza düşmesi çok kötü oluyor. Ben memnundum. Şu an altyapı olmadığı için Superonline VDSL kullanıyorum. AKK aşınca 8 Mbps'e düşüyor. Bu hız ile hem yayınları hem de videolar 720p takılmadan izleyebiliyorum. İnterneti bağlamaya gelen adama fiber olsaydı keşke ama kısmet artık demiştim. Adam bana VDSL ile bir fark hissetmezsin demişti. Aynı kalite sadece kablo farklı demişti. Dediği de doğru çıktı çok memnunum şu an açıkçası.

Üç senedir kablonet kullanıyorum. Gayet stabil ve kesinti olduğunu çok az hatırlıyorum. Tavsiye ederim.

Uydunet'in AKN'li paketlerinde hız aşımında 3 Mbit'e düşmüyor. Paketinize uygun olan hıza iniyor. Ancak Uydunet alırken dikkat etmek lazım. AKN'li paket gibi anlatıp kotalı paket satıyorlar, o tuzağa düşmemek lazım.

Uydunet'in AKN'li paketlerinde hız aşımında 3 Mbit'e düşmüyor.
Yaklaşık 6 yıldan fazla Uydunet kullandım. Ve hepsinde AKK geçildiği anda hız 3 Mbps'e düşüyor. Hatta mesaj geliyor hızınız AKK aştığınız için 3 Mbps'e düşürüldü diye. Şu an bir güncelleme var sanırım olabilir.

16 yıl da kullansanız fark etmez. Artık 3 Mbit'e düşen AKN'li paket sadece 8 Mbit'e kadar olan hızlarda mevcut. Bunun Uydunet'le de ilgisi yok. BTK'nin yaptığı düzenleme ile farklı hızlara düşüyor. BTK'nın dökümanında ilgili bölümün ekran görüntüsünü ekliyorum.

Resim ile alıntı beni kesmez diyenler için dökümanın linkini de paylaşayım :
https://www.btk.gov.tr/uploads/boarddecisions/adil-kullanim-noktasi-akn.pdf

Fibere geçince pek bir farklılık hissetmezsin çünkü internetin hızlı da olsa serverları Türkiye üzerinde olmayan oyunlarda hala sorun yaşayabilirsin. Artıları olarak normal bakır tellere göre ışık ile iletim olduğu için sahip olduğun interneti daha verimli kullanabilirsin
Mesela 25Mbit internet ile ortalama 2,8-3 Mbit arası indirme hızına ulaşıyorsan ki ve bu indirmle hızı çoğunlukla inip çıkıyorsa fiberde genellikle 3Mbit'te indirme yaparsın yani kaybın daha az olur .
Eğer ek bir maliyeti yoksa geçmende hiçbir sakınca yok ama varsa şahsen şimdilik pek gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…