Uydunet-Kablonet Ping Sorunu

Toriq

Kilopat
Daha fazla  
5 yıldan beri uydunet kullanıyorum. Son 2 aydır inanılmaz yüksek ping değerleri görüyorum ve hiçbir şekilde online oyun oynayamıyorum. Kablonet'i ne zaman arasam ya bir sorun gözükmüyor diyorlar ya da ekip yolluyorlar. Klasik işlemleri yapıyor ekip ama bir işe yaramıyor. Ping düzensiz yani bazen geceleri düşük ping değeri bazen yüksek bazen sabahları düşük geceleri yüksek gibi (bu yüzden yoğunluktan dolayı ping çıktığını sanmıyorum) ne yapmam gerekiyor?

5 yıldan beri uydunet kullanıyorum. Son 2 aydır inanılmaz yüksek ping değerleri görüyorum ve hiçbir şekilde online oyun oynayamıyorum. Kablonet'i ne zaman arasam ya bir sorun gözükmüyor diyorlar ya da ekip yolluyorlar. Klasik işlemleri yapıyor ekip ama bir işe yaramıyor. Ping düzensiz yani bazen geceleri düşük ping değeri bazen yüksek bazen sabahları düşük geceleri yüksek gibi (bu yüzden yoğunluktan dolayı ping çıktığını sanmıyorum) ne yapmam gerekiyor?

Öncelikle oynadığın online oyunların serverlarında yapılan en son yenilikleri araştırarak server/ip trafiğinde sorun olup olmadığını tespit edebilirsin. Eğer uydunet ip'si kullanan playerlar ping sorunu yaşamaya başlamışlarsa senin elinden gelen çağrı merkezinden "modem" ip değişikliği talebinde bulunman. Uydunet değil de telekom ip si atabiliyorlarsa rica et oyun/ping sorunu gibisinden. Performans stabil artarsa sabit ip aboneliği seçeneği var. Dinamik ip kullanıcısında Modemi ip değişikliğine zorlayan windows güvenlik ayarları çoklu bağlantılardaki işlem farklılıkları, yasal olmama ihtimali olan işlemlerden uzak durmak eğer o dönem kullanılan ip de sorun yoksa zorunlu sebepten değişimi gereksiz kılacaktır eğer ping değerlerinde değişim yok ise oyundaki serverlar yurtdışı kaynaksa ülkeler arası farklı firma iplerinde farklı bağlantı problemleri yaşatabilir. (herkes aynı a da sorun yaşamak zorunda değil, sistemde bir hata belirsiz bir kesime yanaıyabilir ip havuzu ortak sonuçta) onun dışında kablolu dene kablolu da performans iyiyse kablosuz ayarlarından da değişiklikler yapmana rağmen kablolu seviyesine çıkamıyorsan modemin wireless kartında sorun olabilir modem versiyon alırken sorun yaşamışta olabilir bir sürü problem kaynağı var bunlarla tespit çözüm olmazsa devam ederiz. 👍

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı