Uygulama ve verileri saklayarak format atmak

brkdms

Hectopat
Merhaba, laptopuma format atmak istiyorum fakat içinde olan uygulamalar, fotoğraflar, video ve notlar silinmesin istiyorum. Laptop tam olarak benim olmadığımdan herhangi bir şeyi silmemem tembihlendi. Fakat düşündüğüm kadarı ile Windows dosyalarımda hatalar var. Format atmak en iyisi gibi olacak ama nasıl yapabilirim?

Yandex gibi bir veya iki uygulamanın içinde kayıtlı e-posta ve şifre mevcut ek olarak yüze yakında fotoğraf var. Bunları silmeden bunlara el sürmeden format atmak mümkün mü? Bir yerde duyduğuma göre Windows ISO dosyasını indirir laptopuma kurmam hataları düzeltebilirmiş. Sanırım sadece sistem dosyalarının üstüne yazacak ve hatalı dosyaları düzeltecek ve kendi kişisel verilerime ve uygulamaların içeriğine bir şey olmayacakmış. Öneriniz var mı?

Bu tarz birşey teknik olarak mümkün değil, dosya bazlı yedeklemeleri yaparsın (fotoğraflar, belgeler, kayıtlı mailler vs.) ama uygulamalar ve uygulama ayarlarını tutamazsın, hesap tanımlı uygulamalarda ayarları yedekleyebilirsin ama format sonrası uygulamaları yeniden kurman gerekir.

Eğer yapabilirsen şuanki sistemin imajını al, imajı brikaç farklı cihaza yedekleyerek sakla, formatını at kullan laptopu teslm etmen gerektiğinde imajı geri yükle. İmaj alma ve yükleme işlemi günümüz standartlarındaki sistemlerde 1-2 saat sürer bunu atlama.

Dipnot: lütfen kimse arkadaşı "programfiles" ı falan yedekle, yeni sistemde kayıt defterini düzenle gibi işlere kalkıştırmasın

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı