C++ her seyi yapabilir ancak her seyi yapabilecek olmasi, her seyi yapmak icin en uygun tool oldugu anlamina gelmiyor. Senin spesifik use Case'in icin fazlasiyla uygun. Calistigim sirkette şu an Discord benzeri bir servisin server-nodelarini gelistiriyorum. Java ve spring kullanıyorum, mature ve hizli gelistirme yapabilecegim turden bir ortam sunuyor bana. C++'ta Spring'e yakin olgunluga sahip Boost: Beast var ama onun kullanimi bu kadar kolay ve hizli degil.
C++ ile ortami hazirlayana kadar, Java ile sistemin yarisini yaziyorum. Hatalari C++'in ki kadar kriptik degil. Ayrica dilin ideolojisi seni daha dayanikli kod yazmaya zorluyor (checked-exceptions, safe Memory blocks, safe casting ETC). C++'in kendi bir ideolojisi yok. C++ hemen hemen her programlama paradigmasini destekliyor. Sadece OOP degil. Procedural, structured, OOP, functional...
JavaScript kullanimi web uygulamalarinda tek code-base sagliyor mesela. (Single code-base programlarin maintaini daha kolay olur. Bir projede ne kadar fazla dil varsa, proje o kadar karmasiklasmaya baslar ve maintain etmesi de o kadar zorlasir.)
Python kullanimi aşırı hizli yardimci toollar ve scriptler yazmayi kolaylastirir.
Liste uzar gider. Dillerin secim sebepleri projeye gore degisir demistik zaten. Ama anlasilan daha net bir aciklama gerekiyormus.