sorum: "Yazılımı zaten bildiğin teknolojilerle mi geliştirmek yoksa o geliştirilecek uygulama için optimal olanını öğrenip o teknoloji ile mi geliştirmek?"
Bir uygulama veya projeyi yapmak için birçok alternatif yol vardır.
Burada kriterler giriyor; zaman, maliyet, kullanım, performans, destek, topluluk vs uzar gider bu.
Zamanın var ise güncel teknoloji olan flutter kullanmak daha mantıklı.
Kendimden ufak bir örnek vereyim. Bu sene ekip olarak teknofest yarışmasına katıldık. Diğer arkadaşların konu ile pek alakası yoktu. Zamanımız kısıtlı, öğrenim + planlama + geliştirim süreçlerini hesaplarsak gerçekten kısa zamanımız vardı. Ekipte deneyimli sadece ben varım. Uygulamada db, backend, website ve mobil olarak 4 önemli alan var. Zamanımız kısıtlı olduğu için benim bildiğim teknolojiler ve öğrenimi kısa sürecek teknolojileri seçtik.
Şuan da yanılmadığımızı düşünüyorum. Gençler baya hırslı ve üstesinden geldiler.
Farklı bir örnek daha vereyim, bu dönem bitirme projem için zaman sıkıntım olmadığını düşündüm (varmış) ve yeni teknolojiler öğrenmeyi hedefledim. Amaç kendimi geliştirmek ve farklı teknolojiler kullanmaktı. Nitekim öyle de oldu.
Bu soruya kimse net bir cevap veremez. Bunun cevabı sende.