Uygulama yapmak için hangi teknoloji seçilmeli?

Katılım
31 Temmuz 2017
Mesajlar
329
Makaleler
2
Çözümler
1
Yer
Kırklareli
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
11th Gen Intel i3-1115G4 (4) @ 4.100GHz
16GB RAM
Cinsiyet
Diğer
Meslek
Elektrik-Elektronik Teknikeri, Software Developer
Merhaba,

Bir uygulama yapmak için kullanacağım teknolojiyi seçmekte zorlanıyorum. Örneğin cross-platform bir uygulama yapmak istiyorsam ve halihazırda JS/TS biliyorsam bu uygulamayı JS frameworkleri ile mi geliştirmeliyim yoksa daha hızlı olan ama herhangi tecrübemin bulunmadığı Flutter ile mi geliştirmeliyim kararsız kalıyorum.

Sorum şu: Mobil uygulama geliştirmek istiyorum. Halihazırda Angular biliyorum ve buna Ionic ekleyerek hiç zorlanmadan mobil uygulama geliştirebiliyorum ama Flutter ile geliştirilecek uygulamanın bir çok açıdan daha iyi olacağı da ortada. O yüzden Flutter mı öğrensem yoksa var olan projeme Ionic ekleyerek var olan iş kodlarını kullanarak hızlı bi' şekilde uygulamayı geliştirmek mi daha uygun olur? Ayrıca şu şekilde de bi' soru sorabiliriz: Yazılımı zaten bildiğin teknolojilerle mi geliştirmek yoksa o geliştirilecek uygulama için optimal olanını öğrenip o teknoloji ile mi geliştirmek?

Cevaplayacak olan kullanıcılara şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
JavaScript biliyormuşsun, o zaman React Native'yi tercih edebilirsin. Ben Flutter ile uygulama geliştiriyorum.
Sorum hangi frameworkü tercih edeceğim değil. C# da biliyorum xamarin de tercih edebilirim bunların farkındayım zaten. Benim sorum: "Yazılımı zaten bildiğin teknolojilerle mi geliştirmek yoksa o geliştirilecek uygulama için optimal olanını öğrenip o teknoloji ile mi geliştirmek?"
 
Sorum hangi framework'ü tercih edeceğim değil. C# da biliyorum Xamarin de tercih edebilirim bunların farkındayım zaten. Benim sorum: "Yazılımı zaten bildiğin teknolojilerle mi geliştirmek yoksa o geliştirilecek uygulama için optimal olanını öğrenip o teknoloji ile mi geliştirmek?"
Zaten bildiğin teknolojiyle geliştirebilirsin.
 
Time - Cost - Quality ucgeniyle alakali.
Zaman baskisi yoksa kaliteye yonlenmelisin.
1652538465015.png
 
sorum: "Yazılımı zaten bildiğin teknolojilerle mi geliştirmek yoksa o geliştirilecek uygulama için optimal olanını öğrenip o teknoloji ile mi geliştirmek?"
Bir uygulama veya projeyi yapmak için birçok alternatif yol vardır.
Burada kriterler giriyor; zaman, maliyet, kullanım, performans, destek, topluluk vs uzar gider bu.



Zamanın var ise güncel teknoloji olan flutter kullanmak daha mantıklı.

Kendimden ufak bir örnek vereyim. Bu sene ekip olarak teknofest yarışmasına katıldık. Diğer arkadaşların konu ile pek alakası yoktu. Zamanımız kısıtlı, öğrenim + planlama + geliştirim süreçlerini hesaplarsak gerçekten kısa zamanımız vardı. Ekipte deneyimli sadece ben varım. Uygulamada db, backend, website ve mobil olarak 4 önemli alan var. Zamanımız kısıtlı olduğu için benim bildiğim teknolojiler ve öğrenimi kısa sürecek teknolojileri seçtik.
Şuan da yanılmadığımızı düşünüyorum. Gençler baya hırslı ve üstesinden geldiler.

Farklı bir örnek daha vereyim, bu dönem bitirme projem için zaman sıkıntım olmadığını düşündüm (varmış) ve yeni teknolojiler öğrenmeyi hedefledim. Amaç kendimi geliştirmek ve farklı teknolojiler kullanmaktı. Nitekim öyle de oldu.

Bu soruya kimse net bir cevap veremez. Bunun cevabı sende.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı