Uygulamalar silinmeden PC'ye nasıl format atılır?

Buğra Akıllı

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Nvidia RTX 3060
İ5 12100f
Asus H610-m
XPG VALOİR AİR
RAM
8
Ekran kartı
GT 740M
İşlemci
i5 4200
Selamünaleyküm arkadaşlar PC'ye format atmak istiyorum fakat uygulamalar ve oyunlar gitsin istemiyorum Windows'un kendi sıfırlama seçeneğinden dosyalarımı saklaya basıyorum fakat tüm uygulamaların silinceğini gösteriyor. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
2. bir HDD ya da SSD'niz varsa oraya taşıyabilirsiniz yoksa yapacak bir şey yok ve o yaptığınız format değil sıfırlama tarzı bir şey ve PC'nin depolamasını doldurur.

Başka türlü bir yöntem gözükmüyor. Dosya saklama ile de maalesef uygulamalar gidiyor gözüküyor. Microsoft sitesinde bile izahı böyle. Yedek alıp temiz kurulum yapmak en güzeli. ISO dosyası Source klasöründe bulunan Setup bile çalıştırıp yapılsa yine aynı durum olabilir.

Uygulamalar ve sürücüler sıfırlama esnasında zarar görebiliyor. Önemli dosyalarınızı başka bir hard diske taşıdıktan sonra temiz format atın.

İSO dosyası ile USB'ye Windows'u yazdırın.
Ardından Windows kurulumuna başlayın, Disk seçimi bölümümden C Diskini yani şu anki Windows'un yer aldığı diski seçin ve kurulumu başlatın.
Yeni Wİndows kurulduktan sonra eski dosyalarınız Windows.Old klasörüne gelir.

Herkese mesajları için teşekkür ediyorum genel olarak bir sorum daha olacak; D diskime oyunlarımı taşıdıktan sonra format sonrası oyunları kullanabilir miyim tekrar kurulum yapmadan yoksa sil baştan her şey mi bu formatı yapmam lazım çünkü oyunlarda çözünürlük değiştiremiyorum masaüstü çözünürlüğüne eşit açılıyor ve asla değişmiyor ekran kartımda bir sorun var ve düzeltmedim.

Steam kullanıyorsanız Steam oyunları tarıyor tekrar indirmenize gerek kalmıyor.

D: diskindeki oyunları kullanabilirsiniz. Diğer sorun içinse yeni konu açmanız gerekiyor. Bu konu ile alakalı değil.

Epic Games'te yaklaşık 150 GB oyunum var Steam'in nasıl bir yedeklemesi var bilmiyorum öğrenirim teşekkürler herkese.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…