Uygulamaların güncellemesinin işleyişi

kubilik1

Hectopat
Katılım
17 Kasım 2020
Mesajlar
90
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Size saçma sapan bir soru gibi gelebilir ama aklımı kurcalayan bir soru. Mesela bir uygulamanın updateleri 1.0, 1.1, 1.2, 1.3 diye 2.0'a kadar gidiyor. Bende 1.0 sürüm var diyelim, 1.7 update dosyasını indirip kurduğumda 1.(1 2 3 4 5 6) sürümleri de kurulmuş olur mu? Yani 1.3 sürümünde tema değişti diyelim ama ben 1.3 ve diğer sürümleri kurmadan 1.7'yi kurdum. Diğer sürümlerdeki değişiklikler uygulanır mı yoksa 1.7 sadece kendi değişikliklerini mi uygular? Tabii bazı uygulamalarda önceki updateleri yapmadan sonrakini kurmaya izin vermiyor mecburen tek tek kuruyoruz, bunları dışarıda bırakıyorum.
 
Bu durum değişebiliyor. Bazılarının son çıkan güncellemeleri başından sonuna kadar bütün düzeltmeleri içeriyor. Bazıları ise üzerine katarak ilerliyor, yani öncekini kurmadan sonuncuyu kurarsan sorunlu çalışır. O yüzden ben, son güncellemenin açıklamasında özellikle hepsini içerdiğini belirtmedikleri sürece başından sonuna kadar sırayla kurulum yapıyorum.
 
Farklı işleyişler var tabi ki ama genelde önceki güncellemeler zaten son güncellemenin içine entegre edilir. Yani ham hali gibi hal alır son güncelleme öncesi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı