Uygun köprü diyot seçimi

Wasader

Hectopat
Merhaba herkese. Elimdeki 18Volt 10Watt trafo için uygun bir köprü diyot seçmek istiyorum, fakat araştırma yapsam da bir sonuç elde edemedim. Bana yardımcı olursanız sevinirim. Bir de mümkünse ürünün linkini bırakabilir misiniz 😁

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, köprü diyot seçerken fazla dikkat etmen gereken bir şey yok aslında. 10W trafon olduğunu düşünürsek maksimum akım değerini bulmak için Watt değerini voltaj değerine böleceksin. 10/18den 0.55 gibi bir değer çıkıyor. Güvenli olsun diye 1 amperlik bir köprü diyor alman yetecektir. Ben olsam sonradan başka projelerde kullanırım diye düz 5 amperlik bir tane alırdım. Aldığında diyor çıkışına büyük kapasiyeli 30 Volt'luk bir filtreleme kapasitörü eklemeyi unutma. Böylece trafonun ürettiği dalgalı voltajı daha düz bir değere yaklaştırabilirsin. Bir de not olarak şunu deyim. Köprü diyor çıkışında voltaj kök iki ile çarpılacak. Yani 25 Volt üstü bir değer alacaksın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı