Çözüldü Uyku, Askıya Al, Hazırda Beklet, Sleep, Hibernate, Suspend Modları nasıl çalışıyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Selamlar

Windows7 (Türkçe) kasa bilgisayar kullanıyorum.

Hem Windows’ta hem de bazı bilgisayarı açıp kapatan yazılımlarda bulunan, Sleep modu, Hibernate modu, Suspend modu hakkında bilgi almak için interneti araştırdım fakat yazılan bilgilerden tam olarak emin olamadım.

Çünkü;

Bazı siteler hibernate moduna uyku modu demiş, bazı siteler sleep moduna uyku demiş, bazı siteler suspend moduna uyku modu demiş.
Dolayısıyla daha araştırmamın başında, uyku modunun içlerinden hangisi olduğunu bile anlayamadım.

Ayrıca; uyku modu ve hazırda beklet modu arasındaki farklardan bahsedilirken de yine farklı sitelerde farklı bilgiler yazılı olduğunu gördüm. Ben anlayamadım doğrusu.

Sorularım şunlar

Hibernate
Sleep
Suspend
Bu üç moddan hangisi uyku modu, hangisi hazırda beklet modu, hangisi askıya al modudur?

Hazırda beklet modu, Uyku modu, ve Askıya al modu arasındaki farklar tam olarak nelerdir?

Sorularım üzerinde sadece açma-kapama düğmesi olan bildiğimiz kasa bilgisayar içindir. Laptop bilgisayar kullanmıyorum.

Teşekkürler.

Çözüm
Sleep uyku modu.

Uyku modu kısa süreli bilgisayarın başından kalkacağınızda kullanılır pil tüketimi azdır.
Bilgisayar kapansa bile işlemleriniz tekrar kaldığı yerden devam eder ve hızlı açılır.

Hibernate hazırda bekletme.

Hazırda bekletme modu genellikle dizüstü bilgisayarlarda bulunur.
Bilgisayarınızın başından uzun süreli bir ayrılık yapacağınızda kullanılır. Uyku moduna göre daha az pil kullanır. Fakat açılma süresi uykuya göre uzundur.

Suspend ise askıya alma modudur.

İşlemlerinizi bilgisayar açıkken performans için askıya alır, uwp programları için geçerlidir.(Suspend modundan emin değilim.)

Fakat bildiğim kadarıyla suspend modu başlat seçeneklerinde yok.
Suspend genellikle yine dizüstü bilgisayarlarda olur. Kullanılmayan aygıtların güç tüketimini keser. Mod bildiğim kadarıyla ekranın kapağı kapanınca devreye girer.

Hibernate de, pc destekliyorsa açılabiliyor.

Umarım doğru bilgi aktarmışımdır.
Sleep uyku modu.

Uyku modu kısa süreli bilgisayarın başından kalkacağınızda kullanılır pil tüketimi azdır.
Bilgisayar kapansa bile işlemleriniz tekrar kaldığı yerden devam eder ve hızlı açılır.

Hibernate hazırda bekletme.

Hazırda bekletme modu genellikle dizüstü bilgisayarlarda bulunur.
Bilgisayarınızın başından uzun süreli bir ayrılık yapacağınızda kullanılır. Uyku moduna göre daha az pil kullanır. Fakat açılma süresi uykuya göre uzundur.

Suspend ise askıya alma modudur.

İşlemlerinizi bilgisayar açıkken performans için askıya alır, uwp programları için geçerlidir.(Suspend modundan emin değilim.)

Fakat bildiğim kadarıyla suspend modu başlat seçeneklerinde yok.
Suspend genellikle yine dizüstü bilgisayarlarda olur. Kullanılmayan aygıtların güç tüketimini keser. Mod bildiğim kadarıyla ekranın kapağı kapanınca devreye girer.

Hibernate de, pc destekliyorsa açılabiliyor.

Umarım doğru bilgi aktarmışımdır.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…