Çözüldü Uyku düzeni bozukluğu ve ders çalışma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
8
Yer
İstanbul
Merhaba iyi sosyaller. Son günlerde uyku düzenimde bozulmalar var. Normalde en geç 12'ye kadar otururken artık sabah 5-6'lara kadar oturuyorum. Şimdi saat 05:54. uyursam akşam 6'da uyanırım. Ve bunu istemiyorum. Gün boşa gidiyor. Uyku açmak için bir sürü yol aradım. Soğuk suyla duş, yüzünü yıkamak, elma, muz, erik, limon suyu içmek gibi yöntemler buldum. Ama bunları yapmama rağmen uykum hala var. Uyumamı söylemeyin lütfen. Alarm da kursam erteleyip yatıyorum işe yaramıyor. Bir de şöyle bir sıkıntım var. Gün içinde yani gündüz olduğu zaman hiç ders çalışamıyorum. En çok geceleyin çalışıyorum. Bu çalışma düzenimi sabaha nasıl alabilirim? Uzun süre sabah çalışıp akşam yatsam düzenim normale döner mi? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Aynı sorunu bende yaşadım. 30 saat uykusuz kalmayı denedim ve sorunu öyle çözdüm. Belirli bir saatten sonra dalgınlık yapıp uyuyabiliyorsun. 30 saat bilgisayar başında oyun oyna yada video izle. Yoksa zor düzelir.
Aynı sorunu bende yaşadım. 30 saat uykusuz kalmayı denedim ve sorunu öyle çözdüm. Belirli bir saatten sonra dalgınlık yapıp uyuyabiliyorsun. 30 saat bilgisayar başında oyun oyna yada video izle. Yoksa zor düzelir.

Çözüm
Hocam şimdi uyandım bende. Saat sabah 6'dan 11'e kadar Benim Hocam Matematik videolarını izledim. Ama 11 de ağır bir uyku bastırdı. 2 saat uyayayım dedim ve şimdi uyandım. Bir iki yemek yiyip tekrar yatacağım yoksa başa sarmış olacağım. Bilgisayara bakamayacak kadar kötü oluyorum. Önüme dünyanın en iyi PC'si ve oyunları da gelse umrumda olmayacak derecede oluyor.
Sorun burada başlıyor. 12'den sonraya kalmazsanız sıkıntınız çözülür bence.
Sorun da orda. Kendimi kontrol edemiyorum. Telefonunun ekranını kırdım beni alıkoymaz diye düşündüm. Ama fayda etmedi. Gecelere kadar oturtuyor lanet icat.
Ben yıllar süren uyku problemimi, düzenli çalışma saatleri olan iş yeri ile düzeltebildim.
Abim benim de okulum vardı ama Corona belası yüzünden herşey altüst oldu. Sabah 6 dan akşam 4 e kadar okul vardı. Ordan kütüphaneye gidip akşam 9-10'a kadar çalışırdım. Yorgun da olmazdım. İstesem uyumayıp okula gidebilirdim. Ama herkes böyle diye düşünüyorum. Çalışmalarımın aksaması ve rakiplerimin önüme geçmesi çok koyuyor. Uyku problemi de olunca çok kötü oluyorum. Yaşıtlarım 12. Sınıf konularına başlarken ben daha 10. Sınıf permütasyon kombinasyon binom olasılık fonksiyon polinom ve tyt konularına yeni başlıyorum. Berbat birşey ya.
Benim de uyku düzensizliğim var. Ve tuvalet düzeni lazım büyük için hergün. Uyuma 1 gün düzelt kendini.
Tuvalet düzenini ilk defa duyuyorum. Beslenmenize dikkat edin derim. Bu günlerde çok su için. Ben günde 3 litreden fazla su içiyorum. Bazen daha az oluyor. Uyku için dediğiniz şeyi şimdi yaparsam herşey boşa gidecek. Şimdi yatıp sabah düzenimin geri gelmesini umuyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı