Uyku düzensizliği nasıl düzeltilir?

wherwismymnd

Centipat
Selamlar, bildiğiniz gibi sınav haftasındayız ve bu sınavlar bana kaygı yaratıyor. İlk yazılılarda da aynısını yapmıştım. Okuldan geldiğim zaman saat 4.30 falan oluyor sonra bilgisayarda veya telefonda zaman geçiriyorum. Probleme gelecek olursak saat 10'dan önce ders çalışma isteğim hiç gelmiyor. Saat 10'dan sonra uykum geliyor uykum kaçsın diye kahve içiyorum. 1-2 saat sonra yine bir isteksizlik oluşuyor uyuyup gece 4-5 gibi yeniden kalkıp çalışmaya yeniden başlıyorum. Çoğu zaman uyanıyorum geri uyuyorum ve bunun yüzünden de bazen yazılılardan 75 altı alıyorum. Hatta önemli yazılıların olduğu (matematik, fizik vb.) Günden önceki gece hiç uyumadığım zamanlar oluyor verim alıyor musun diye sorarsanız yani verim alıyorum ama iyi hissetmiyorum mide bulantısı, karın ağrısı, baş ağrısı falan yaşıyorum. Sizce nasıl bu uyku sorunumu ve geç ders çalışma huyumdan vazgeçebilirim? Veya vazgeçmeli miyim? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum anlattığın şey uyku sorunundan çok öte bir şey sanki. "Saat 10'dan önce ders çalışma isteğim gelmiyor" dediğinde sorunu zaten tanımlamış oluyosun bence.
Uyuyamadığım için problemler yaşıyorum adı altında konu açmak istedim ama oldu mu olmadı mı bende anlayamadım kusura bakmayın.

Normal zaten benim sorduğum nasıl düzeltebilirim.
Bir gün atlamayı dene. Yani şöyle, bir gece uyumayıp ertesi güne sarkıt, o gün de bisiklet sürmek vs. gibi seni yoracak kardiyo vb. antrenman yapabilirsin ya da tüm gün oyun da oynayabilirsin. Mümkünse uykun geldiğinde normal uyumak istediğin saatten erken uyu. Mesela, 23:00 uygun bir saat diyelim ki, o gün uykun çok olacağı için 21:00 gibi uyumayı deneyebilirsin. Erken uyuyup, erken kalkmanın herhangi bir zararı yok hem de gece saatlere kalma ihtimalini bloke etmiş olacağından sürekli o saatlerde uyuman daha mantıklı.

Dostum çok basit. Kafaya takmaman lazım (sınav kaygısı vs), hastalıkların çoğu stres gibi durumlardan başlıyor zaten. Yazın aynı bende böyleydim. Ailem kahvaltıyı yapmışken ben yatmaya gidiyordum. İstesem bile erken yatamıyordum, arkadaşlarımla plan yapıyordum akşamdan bir uyanmışım kaç kez aramışlar ben uyuduğum için hiçbir şey yapamamışız. Kısacası düzenimin anasını ağlatmıştım, hiç memnun değildim kimseyle sosyalleşemiyordum. Uyandığım vakitte insanlar yatıyordu vs.
Sonrasında şöyle bi’ çözüm buldum.Ağır antrenmanlar yapmaya başladım yorulmaya başladığım için erkenden yatabiliyordum böyle böyle bitirdim yaz tatilini.Okul araya girince zaten geldiğim gibi yoruluyordum siz nasıl okuldan sonra ayakta kalıyorsunuz o saatlere kadar anlam veremedim.

Sağolun hocam.

bende bunu yazıcaktım sağol elim yorulmadı kral

Kahve sayesinde hocam öyle okul dışı yaptığım bir etkinlik yok her hafta proje, performans ödevi veriliyor zamanım onlarla geçiyor. Sınavlara kafayı takmazsam düşük gelir diye geriliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…