Uyku problemleri

batuhan3707

Hectopat
2018 senesinde üniversiteye yeniden hazırlandığım zamanlar gün içerisinde dersten başka yapacak bir şeyim olmadığı için "kalkıp ne yapacağım" diyerek günde 10-11 saat uyuyordum. Bu da bende bir tembellik yarattı sanırım. Gece 12 de yatıp sabah 8'de kalktığım zaman öğleden sonra 7'de hafiften çökmeye başlayıp 8 gibi çok ağır bir şekilde uykum gelmiş oluyor. Mesela dün gece 10.30'da yatıp sabah 8'de uyandım 2 saattir ayakta zar zor duruyorum uyku düzenim bozulmasın diye. Nöroloji bölümüne gittim bu sorun için. Herhangi bir problem olmadığını söyleyerek uykumun gelmemesi için bir ilaç yazdı fakat bir işe yaramadı. Rüya desen 2 yıldır 20 tane falan görmüşümdür 3-5 tanesini ya hatırlarım ya hatırlamam. Uykumu da 10 saat uyumadan alamıyorum. Bugün 9 buçuk saat uyumuşum ona rağmen uyandıktan 12 saat sonra uykum geldi. Nasıl çözebilirim bu sorunu ben? Dahiliye bölümüne de gittim kan değeri, vitamin değerleri falan her şey normal seviyede.

Spor olmasa bile gözlerin kan çanağı olacağını bilsen bile belirlediğin saatte uyan. Elbette bünye sağlığı için 5'te yatıp 9'da kalkma. 11-12 gibi yatıp 9'da falan kalkabilirsin. Ama gün içerisinde uyumaman lazım. Ben de böyle günde 13-14 saat uyuduğum bir dönemi bu şekilde atlattım. Buna başlamak için gece hiç uyumadım. Ertesi geceye kadar uykusuz kaldım, gece 10 gibi devrildim yatağa. Sabah 8'de ayaktaydım. Ve bu böyle devam etti.

Bu bende sürekli olan birşeydi bende eskiden 12 saat yatardım vücut bunu alışkanlık haline getirdiğinde daha az uyuduğumda aşırı uyukum gelirdi. Yapman gereken sürekli hareket halinde olman ya da spora gitmen şu an içinde bulunduğumuz durumda spora gidemezsin. Yapman gereken kendini fiziksel olarak yormak veya sürekli hareket halinde olmak günde 8 saatten fazla 7 saatten az uyumamaya çalış.

Spor olmasa bile gözlerin kan çanağı olacağını bilsen bile belirlediğin saatte uyan. Elbette bünye sağlığı için 5'te yatıp 9'da kalkma. 11-12 gibi yatıp 9'da falan kalkabilirsin. Ama gün içerisinde uyumaman lazım. Ben de böyle günde 13-14 saat uyuduğum bir dönemi bu şekilde atlattım. Buna başlamak için gece hiç uyumadım. Ertesi geceye kadar uykusuz kaldım, gece 10 gibi devrildim yatağa. Sabah 8'de ayaktaydım. Ve bu böyle devam etti.
Aynen ben de aynı şeyi yaparak başladım da 3. günündeyim daha. İşin garibi sabah uyuyup akşam kalktığım zaman 16 saat olmadan kendim yatağa girsem bile uyuyamıyorum ama sabah kalkınca nedense bu böyle olmuyo.

Ben de yapmayı düşünüyorum ama hazır ramazanda yaklaşıyorken değer mi sizce? Ramazanda herkes ayakta olacağı için uyuyabileceğimi pek düşünmüyorum ama aşırı kararsızım. Sabah 5-6 oluyor strese giriyorum en iyisi uyumak daha fazla düşünmek istemiyorum deyip geçte olsa yatıyorum. Benim gibi stres ve düşünmekten uyuyamayanlar varsa çok sıkıntılı bir durumdayız resmen. Doktorum kaç kere değiştirdi uyku ilacı ama hiçbiri beynimi susturmama yetmedi. Yaşamak istiyorken ölü gibiyiz haberimiz yok.

Hocam 1 hafta önce bu durumu yaşıyordum. Gece 3'lere kadar oyun oynayıp yatıyordum. 12 saat uyumazsam uykumu alamıyordum. Kendimi zorladım. Artık 08.30-09.00 gibi kalkıyorum. Fitness'a başlayabilirsin. Sabahları bir kaç hareket yapabilirsin.
Ben de yapmayı düşünüyorum ama hazır ramazanda yaklaşıyorken değer mi sizce? Ramazanda herkes ayakta olacağı için uyuyabileceğimi pek düşünmüyorum ama aşırı kararsızım. Sabah 5-6 oluyor strese giriyorum en iyisi uyumak daha fazla düşünmek istemiyorum deyip geçte olsa yatıyorum. Benim gibi stres ve düşünmekten uyuyamayanlar varsa çok sıkıntılı bir durumdayız resmen. Doktorum kaç kere değiştirdi uyku ilacı ama hiçbiri beynimi susturmama yetmedi. Yaşamak istiyorken ölü gibiyiz haberimiz yok.

Değer.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı