Uykudan sıçrayarak uyanma

İnsan, uykuya dalıştan hemen sonra 5 uyku evresinden ilki olan NREM-1 evresine geçer ve kas gevşemeleri başlar. Hipnagogik duyum olmasa atalarımız ağaçtan düşerdi: 1:09'daki gibi :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İnsan, uykuya dalıştan hemen sonra 5 uyku evresinden ilki olan NREM-1 evresine geçer ve kas gevşemeleri başlar. Hipnagogik duyum olmasa atalarımız ağaçtan düşerdi: 1:09'daki gibi :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kızın düşmesi daha güzeldi. :)

Yani biz rüyadayken, beynimiz bizi gerçek hayat yaşıyormuşuz gibi mi yönetiyor?
Güzel bir yaklaşım bunu söylemek yanlış olmayacaktir. Nitekim aşırı aç şekilde uyuyorsan beyin seni belli bir süreden sonra uyandirmaya zorlar çünkü beyin senin aç olduğunun farkinda. Ayni şekilde atalarimiz ağaçlarda uyurken beyin bu işleve adapte olmasaydi belki de biz diye bir tür olmayacaktik.

Bir de uyumadan tam uykuya dalarken sıçrama var
Doğrudur bu şekilde de oluyor buna sadece ilaçlar neden oluyor demek doğru gelmiyor bana.

@Silinen üye Aman aman hiç cekemem ben onları ben cidden yoruluyorum hepsine cevap yetiştirmekten. Inanç kişinin kendi kafasinda biten bir şey bir kişi zıt görüşleri duymayi istemiyorsa ne dersen de her türlü bahane bulur reddeder. Buradaki evrim karşıtları eskiden çok daha saldırgan mesajlar yazip evrimi kökten reddediyorlardi, daha sonradan bir çoğunda evrim var ama tanri da var söylemine döndü bu olay. Bu bizim verdiğimiz cevaplardan mi kaynaklaniyor onlarin kendileri mi araştırma, sorgulama yeteneklerini kullanmaya başladılar bilmiyorum orasi. Umarim kimseye ihtiyaç duymadan kendi kendilerine araştirma, sorgulama seçeneğini seçmişlerdir.

Güzel bir yaklaşım bunu söylemek yanlış olmayacaktir. Nitekim aşırı aç şekilde uyuyorsan beyin seni belli bir süreden sonra uyandirmaya zorlar çünkü beyin senin aç olduğunun farkinda. Ayni şekilde atalarimiz ağaçlarda uyurken beyin bu işleve adapte olmasaydi belki de biz diye bir tür olmayacaktik.
Peki diyelim ki aç yattık ve rüya görüyoruz. Rüyada da tıka basa yemek yiyoruz. Rüyada doydun ama gerçek hayatta karnın hala aç. Beyni bu şekilde kandırabiliyor muyuz acaba. Yıllar önce tam da anlattığım bu konuyla ilgili bilimsel bir belgesel izlemiştim ama şu an aklıma gelmiyor.

Ben sadece bir rüyamda -rüyalar fazla hatırlanmaz birden fazla da olabilir- kendimin rüya içinde olduğumu anlayıp kendimi 1 saniyeliğine kontrol etmiştim daha sonra hemen uyandım.

Şöyle bir durum daha var ki uyku esnasında beyin aç olduğunu belirten sinyalleri kesmeye başlar. Sabah uyandığımızda tok hissetmemizin sebebi de budur. Uyanınca fonksiyonlar yavaşça çalışmaya başlar. O yüzden insanlar uyandıktan 1-2 saat sonra kahvaltı yapmayı önerir.

Rüyada doydun ama gerçek hayatta karnın hala aç. Beyni bu şekilde kandırabiliyor muyuz acaba?
Belki olabilir daha önce hiç duymadim. Uyur gezer hastalığın varsa, uyur gezer insanlar fiziksel olarak rüyaları gerçek gibi yaşarlar. Bazi insanlar uykuya yön verdiklerini söylüyorlar bu şekilde kandirmalar olabilir belki.

@Rosseckx Her zaman için geçerli olmayabilir.

Her canlının da uyku düzeni oldukça birbirinden farkli. Evrimsel süreçte türler arasindaki benzerlikler normalde çok fazladir uyku noktasında ise durum çok farkli, her tür neredeyse kendi adaptasyonuna göre uykuyu şekillendirmiştir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı