Uykumu Almış Bir Şekilde Uyanmak İçin Ne Yapmalıyım?

Kendi fikrimi söylemem gerekirse, psikolojik olduğunu düşünüyorum. Aynı sorun bende de var. Sabah kalkınca "modern hapishane" olarak adlandırdığım bir binanın içinde saatlerimi geçirmektense vücudum uyumayı çok daha mantıklı buluyor. Modern hapishanede saatlerce robot gibi A noktasından B noktasına yürümektense daha doğrusu yürütülmektense, uyku içinde sonsuz bir hayal gücünün içinde kalmak çok daha iyi bir seçenek...

Son düzenleme:
Romatizmal bir hastalığın varsa ve rutubetli bir yerde yaşıyorsan bu durum gayet normal. :dikkatli:

Uyku düzenine dikkat et. Erken yatıp, erken kalkmaya özen göster. Beslenmene dikkat et, elektronik cihazlarla fazla haşır neşir olma.

Sorun yine devam ederse ve rahatsızlık boyutundaysa bir kontrol ettir kendini. :kıkırda:

(Psikolojik boyutu da var tabi.)

Odanızı sık sık havalandırın, burnunuzun tıkalı olmadığından yani rahat nefes aldığınızdan emin olun, gece yarısına kadar özellikle de okuldan geldikten sonra uyumayın, gün boyunca birçok aktivitede bulunun. Ne kadar rahat nefes alır ve vücudun yorulursa o kadar rahat uyursun. Ayrıca ek olarak süt veya bitki çaylarını yatmadan önce deneyebilirsin.

Bu durumun sebebi hareketsiz olmaktır.
Uzun müddet oturuyor, hareket etmiyorsanız odadan dışarı ayda bir kere çıkıyorsanız önce uyku ile başlar. Sonrasında belirli sıkıntılar, daha da ilerlerse ciddi hastalıklarla devam eder. Her gün sabah 6.30 - 8 arası bir saatte evden çık 20dk dolan gel kahvaltını yap. Alternatif olarak bir işte de çalışabilirsin.

Aynı dert bende de var. Okul süresince zaten uykumu almış şekilde gezemiyorum. Tatil döneminde de 15-16 saat uyumazsam(abartmıyorum) uykumu tam almış olmam(ev halkı en fazla 10 saat uyumama izin veriyor). Olay böyle olunca gece yatıp ikindiye doğru uyanıyorum maalesef.

Edit: Düzen şart. :D

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı