Uyumlu bileşenler nasıl seçilir?

levelth

Zeptopat
Daha fazla  
Merak ettiğim kısım şu. Diyelim ben kasa aldım. Nasıl uyumlu parça bulacağım? İşlemci uymaması gibi bir durum var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aldığın anakartla göre değişir (chipset soketi) ve aldığın anakartında RAM versiyonu ya da PCI Express gibi slotlarında versiyonu bulunduğu için uyum gibi konular bu parçalarda olur.

Mesele sadece uyumlu parça seçmek değil. Uyumlu parça seçme işini zaten 2 günlük araştırmayla yaparsın. Ama seçeceğin parçalarda belki kronik problemler olacak. Satın alırken üretici ve satıcı bunun bu problemi var demiyor. Bu sitede kullanıpta adı çıkan bir sürü ürün var sıkıntılı.
Kendin seçeceğin zaman fiyat dengesini ayarlayamayabilir ve gereksiz parça satın almış olabilirsin. En basitinden X üründen kısıp gidip 64 gb ram alabilirsin. Elinde hem gereksiz hemde pahalı 64 gb ram olarak. (sadece örnekti bu). Yani sistem satın alırken birkaç parametre var. Bu sitede sistem önerisi verebilen birçok insan var. Ben kesinlikle eğer 'hiç fikrin yok ve yeni araştıracaksan' kendi başına sistem toplamanı önermiyorum. En azından konu açıp tavsiye almalısın. En son kararı zaten yine kendin vereceksin.
Yada kendi araştırmanı yap, parçalarını seç. Konu aç, böyle bir sistem topluyorum. Eksik, fazla parça var mı yok mu bakabilirmisiniz diye konu açarsın. Bu şekilde ilerlersen senin yararına olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı