Uyuyabilmek için melatonin alınmalı mı?

• Konuyu başlatan s4hnn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 822

s4hnn

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Shinobi
Merhaba arkadaşlar sabah erken kalkmama rağmen geceleri uyuyamıyorum hiç uykum gelmiyor. Sabah kalktığımda sürekli enerjisiz oluyorum. Ayakta uyuyorum resmen. Takviye olarak melatonin alsam yatmadan önce hızlıca ve rahatça uykuya dalmamı sağlar mı? Sabah enerjik kalkmamda etkisi olur mu? Kaç saat uyutur? HIQ Melatonin şu markayı buldum kaliteli midir?

Bana pek bir etkisi olmamıştı melatonin kullanmanın. Kişiden kişiye değişebilir tabii ama mucizevi bir şey değil. Olmayan uykuyu getirmekten ziyade uyku zamanında rahat uyumayı sağlıyor daha çok.

Ben aktif kullanıyorum. Önceden uyumak için 50 takla atardım, sırf uyumak için ulan kitap okuyacam belki uyuyakalırım diyordum ama simdi düzenli olarak yatmadan 2 saat önce melatonin içiyorum ve bi süre sonra kendiliğinden uykum gelmeye başlıyor. Ama melatonin bende az salgılanıyor yoksa kullanmazdım. Birkaç gün kullanmadım gene aynı şekil 50 takla attım uyumak için. Size tavsiyem klasik müzik ile uyku çok işinize yarar. Regnum umbrea dinleyip uyurum ben her gün çok melankonik bir tarz hemen uykumu getirir.

Ben aktif kullanıyorum. Önceden uyumak için 50 takla atardım, sırf uyumak için ulan kitap okuyacam belki uyuyakalırım diyordum ama simdi düzenli olarak yatmadan 2 saat önce melatonin içiyorum ve bi süre sonra kendiliğinden uykum gelmeye başlıyor. Ama melatonin bende az salgılanıyor yoksa kullanmazdım. Birkaç gün kullanmadım gene aynı şekil 50 takla attım uyumak için. Size tavsiyem klasik müzik ile uyku çok işinize yarar. Regnum umbrea dinleyip uyurum ben her gün çok melankonik bir tarz hemen uykumu getirir.
Hatta şuan yatmaya gidiyorum ve biraz kitap okuyup, klasik müzik açıp yatacağım ve uykuya dalma sürem max 5 dakika.

Merhaba arkadaşlar sabah erken kalkmama rağmen geceleri uyuyamıyorum hiç uykum gelmiyor. Sabah kalktığımda sürekli enerjisiz oluyorum. Ayakta uyuyorum resmen. Takviye olarak melatonin alsam yatmadan önce hızlıca ve rahatça uykuya dalmamı sağlar mı? Sabah enerjik kalkmamda etkisi olur mu? Kaç saat uyutur? HIQ Melatonin şu markayı buldum kaliteli midir?
Sağlık ocağına git ve kan tahlili ver, enerjisizliğin sebebi bir veya birden fazla mineral eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir, mesela ben magnezyumdan kaynaklandığını düşünüp gittim magnezyum takviyesi aldım, bir işe yaramadı, sonra kan tahlili verdim, sorun demir'deydi.

Size önerim yatmadan 30 dakika önce ışınlardan uzak durmanız. Telefon televizyon yerine kitap veya sevdiğin bir etkinliği yapabilirsiniz. (Bunun işe yarama olasılığı pek yüksek olmasa da işe yarayabilir.)

Onun harici cinsel hayatınız da gerilim olabilir mi? Bazı araştırmalara göre bazı kişiler de yatmadan önce cinsel ilişki veya mastürbasyon uykuya dalmasını daha da kolaylaştırabiliyor.

İşte nedenleri:
Endorfin ve Oksitosin Salınımı: Mastürbasyon veya cinsel ilişki sırasında vücutta rahatlatıcı ve huzur verici hormonlar (endorfin ve oksitosin) salgılanır. Bu hormonlar gevşeme ve rahatlama hissi yaratır, bu da uykuya geçişi kolaylaştırabilir.
Prolaktin Artışı: Mastürbasyon veya cinsel ilişki sonrası prolaktin hormonu seviyeleri artar. Prolaktin, sakinleşmeyi ve uykuya eğilim gösteren bir hissiyatı tetikleyebilir.
Fiziksel Rahatlama: Mastürbasyon veya cinsel ilişki sırasında vücutta biriken gerilim çözülür ve kaslar gevşer. Bu kas gevşemesi, vücudun uykuya geçmesini kolaylaştırabilir.
Beyin Aktivitesinin Düşmesi: Cinsel tatmin sonrası, beyindeki bazı bölgelerde aktivite azalır, bu da rahatlama ve uykuya dalma sürecini hızlandırabilir.
Duygusal Huzur: Mastürbasyon veya cinsel ilişki, stres ve kaygıyı geçici olarak azaltabilir, bu da zihinsel rahatlama sağlar ve uykuya dalmayı kolaylaştırır.
Melatonin Artışı: Mastürbasyon ve cinsel ilişki sonrası vücutta melatonin üretimi artabilir. Melatonin, uyku düzenini kontrol eden ve uykuya geçişi kolaylaştıran bir hormondur. Gevşeme hali ve karanlık ortamda melatonin üretimi tetiklenebilir, bu da uykuya eğilim yaratabilir.

Bunu size önerir miyim açıkçası devamlılık haline gelebilir ve sürekli yatmadan önce cinsel ilişki veya mastürbasyon yapmaya itebilir sizi. Lakin yine de deneyebilirsiniz.

Onun harici melatonin kullanabilirsiniz lakin bunun hakkında aşırı bilgim yok bir uzman doktora görünüp bu konuyu tartışabilirsiniz.

Son olarak düzenli olarak kullandığınız antidepresan veya antipsikotikler gibi ilaçlar var mı?
Bunların yan etkileri de uykusuzluk yapabiliyor.

Lakin unutmayın bunlar bir sihir değil, sadece sizin uykuya dalmanızı kolaylaştıracak bir etken. Olay yine size kalıyor. Umarım uyku problemenizi halledebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı