Uyuyabilmek için melatonin alınmalı mı?

• Konuyu başlatan s4hnn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 809
Ben aktif kullanıyorum. Önceden uyumak için 50 takla atardım, sırf uyumak için ulan kitap okuyacam belki uyuyakalırım diyordum ama simdi düzenli olarak yatmadan 2 saat önce melatonin içiyorum ve bi süre sonra kendiliğinden uykum gelmeye başlıyor. Ama melatonin bende az salgılanıyor yoksa kullanmazdım. Birkaç gün kullanmadım gene aynı şekil 50 takla attım uyumak için. Size tavsiyem klasik müzik ile uyku çok işinize yarar. Regnum umbrea dinleyip uyurum ben her gün çok melankonik bir tarz hemen uykumu getirir.

Hatta şuan yatmaya gidiyorum ve biraz kitap okuyup, klasik müzik açıp yatacağım ve uykuya dalma sürem max 5 dakika.
Hocam bende yatağa yattıktan sonra 30-40dk uyumayı bekliyorum. Yatakta değişik değişik pozisyonlara giriyorum uyuyabilmek için. Müzik dinlemeyi çok severim ama uyumamda hiç etkisi olmuyor. Daha önce denedim bu sefer uyumaya çalışmak yerine müziğin notalarına kaptırıp gidiyorum kendimi.

Düzelir diye düşünüyorum. Hemen hormonelara sarılmak ne kadar doğru tartışılır.
Hocam en kolay ve erken çözüm yolunun bu olduğunu düşündüm. Artık sıkılmaya başladım uyuyamamaktan. Uykuyu resmen hissediyorum ama uyuyamıyorum. Tarif edebileceğim bir şey değil. Teşekkürler.

Hormonal sistemin bir bölümüne müdahale ederseniz diğer tarafı da bozulur diye düşünüyorum. Çünkü beden homeostasis üzerine kuruludur. Dengeler çok önemlidir. Hekim tavsiyesi olmadan hormon alımı yapmak hiç doğru değil bence.

Hekim gözetimi olmadan melatonin kullanımı daha kötü sonuç verebilir. Kişiye göre analiz yapılarak dozları ayarlanmalı. Azaltarak veya çoğaltarak kullanılmalı. O da belli bir süre. Dışarıdan almaya alışan vücut onu üretmeyi bırakırsa şimdikinden daha kötü olabilirsiniz. Benim de izlediğim yol olan önce tahlil ve eksiklerin tamamlanması. Ardından uykuya yardımcı otları çayları öneririm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı