Mesela uzun süre telefona baktığımda veya kitap okuduğumda uzaya baktığımda aşırı bulanık görüyorum. Ekrana bakma sürem 6-7 saate varıyordur. Hafta sonu daha da artıyordur. Bu bulanık görme sürekli olmuyor mesela okulda en arka sıradayım bazen tahtayı net bir şekilde görebiliyorum ama 5-10 dakika telefona falan baksam göremiyorum. Ekran süresini azaltırsam düzelir mi acaba? Arkadaşım gözlük kullanıyor son 1 aydır bulanık gördüğü için doktora gitti numarası büyümüştür diye ama büyümemiş gözü kuruymuş. Yani bende de o sorudan olabilir mi? Zaten en yakın sürede doktora gideceğim ama konu açayım dedim belki benimle aynı sorunu yaşan vardır diye.
Uzun süreli yakına bakarsan uzağı bir süre bulanık görürsün. Sürekli böyle yaparsan da gözün bozulur. Yakın bir şeye bakarken arada bir uzak bir şeye bakıp gözlerini dinlendirmen gerekir.
Uzun süreli yakına bakarsan uzağı bir süre bulanık görürsün. Sürekli böyle yaparsan da gözün bozulur. Yakın bir şeye bakarken arada bir uzak bir şeye bakıp gözlerini dinlendirmen gerekir.
Yani illa yavaş yavaş bozulmuştur o zaman. Ben de çok aşırı monitöre ve telefona bakan birisiyim kendimi bildim bileli bilgisayar kullanıyorum ama daha 1.5 numara anca oldu gözüm. Monitörle aramda 50-60 cm oluyor genelde ve telefonu da hep uzak tutmaya dikkat ediyorum.