Uzak masaüstü ile oturum açma ekranı geliyor

misanthrpc06

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba,

Uzak masaüstü ile bağlandığım bir bilgisayarım var. Dışardayken telefondan ve başka bilgisayardan bağlanıyorum. Bu bilgisayarımda bir program çalıştırıyorum.

Soruma gelecek olursak, ben bu bilgisayarıma telefondan veya bilgisayardan uzaktan bağlandığımda ekranım açılıyor problem yok anca uzaktan bağlantıyı sonlandırdığımda oturum açma ekranına gidiyor. Arka planda program çalıştırdığım için aklımda kuşkular oluştu acaba o programlar çalışıyor mu?

Bunun için internette araştırma yaptım Windows oturum ekranı kaldırma vs gibisinden ancak bir şey bulamadım. Windows 10 Pro kullanıyorum parolam yok.

Benim istediğim uzaktan bağlantı bittikten sonra direkt masaüstü ekranın gelmesi.

Bu konuda bana yardımcı olabilecek var mı acaba?

Hayır direk windowsun kendi ''remote desktop connection'' programı

Ayarlarını kurcalamanızda fayda var. Bahsettiğim AnyDesk programında "Oturum bitiminde bilgisayarı kilitle" diye bir ayar var. Eğer bilgisayarda şifre yoksa oturum açma ekranına atıyor, varsa da bilgisayarı kilitliyor ve tekrardan şifre istiyor. Benzer bir ayar olduğunu düşünüyorum.

Ayarlarını kurcalamanızda fayda var. Bahsettiğim AnyDesk programında "Oturum bitiminde bilgisayarı kilitle" diye bir ayar var. Eğer bilgisayarda şifre yoksa oturum açma ekranına atıyor, varsa da bilgisayarı kilitliyor ve tekrardan şifre istiyor. Benzer bir ayar olduğunu düşünüyorum.
Peki oturum açma ekranında çalıştırdığımız programlar hala çalışıyor mu

Peki oturum açma ekranında çalıştırdığımız programlar hala çalışıyor mu

Az önce denedim en azından Firefox çalışıyor. Bu ayar bende hep kapalı olduğu için pek bir bilgim yok. Uzaktan bağlanıyorum, bağlantıyı kesince ekranda ne açıksa o kalmaya devam ediyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı