Uzaktan bilgisayar programcılığı okunur mu?

Arkadaşlar sizce okunur mu? Bir yazılım firmasında işe başlayacağım, örgün okuma durumum yok.
Hangi üniversitede okumayı planlıyorsun ?

3 Üniversitemi de açıktan okuyorum 1 ni bitirdim ve keyif aldığımı söyleyebilirim.
Araştırma ve merakın varsa açıktan okumak her zaman için iyidir.
diğer türlü arkadaş ve öğretmen ortamları yüzünden öğrenimin aksıyabilir.
Şehirlerdeki ulaşım, yemek ve kendini akranlarına kanıtlama ihtiyacından dolayı harcayacağın parayı sertifika, kurs ve kitaplara harcarsın

sana tavsiyem öğrenim hayatın boyunca (1 sınıf ve 4 sınıf ) projeler geliştirip kendine bir websitesi hazırlamak olucaktır.

bundan sonrası kıymetinin bilinmesine kalıyor keza diyarbakırda da okusan istanbulda da okusan diploma sadece bu işi bildiğine dair bir kanıt olmaktan ibaret olur.

Hitabetin, kıyafetlerin ve projelerin sağlam, hatasız bitirdiysen heryerde rahat edersin.

diploma sadece bu işi bildiğini - liyakat sahibi olmadığını gösterir.

Liyakat sahibi olduğunu kanıtlaman içinse yapabildiğin kadar kendini geliştirmen gerekir.
Projelerini bir kanıt olarak sunabilirsin.
projeler abartı ve üst düzey olması gerekmez fakat hatalı ve yarım projeler olmamalı.

Tek kötü yanı aile yanında olacağından mental olarak yorabilir fakat bunu dert etme 30-40 yaşlarında kafanı taşlara sürtmekten iyidir zaten 30-40 larında ailen ölüme yaklaşmış olur.
 
Hangi üniversitede okumayı planlıyorsun?

3 üniversitemi de açıktan okuyorum 1'ni bitirdim ve keyif aldığımı söyleyebilirim.
Araştırma ve merakın varsa açıktan okumak her zaman için iyidir.
Diğer türlü arkadaş ve öğretmen ortamları yüzünden öğrenimin aksıyabilir.
Şehirlerdeki ulaşım, yemek ve kendini akranlarına kanıtlama ihtiyacından dolayı harcayacağın parayı sertifika, kurs ve kitaplara harcarsın.

Sana tavsiyem öğrenim hayatın boyunca (1 sınıf ve 4 sınıf ) projeler geliştirip kendine bir web sitesi hazırlamak olacaktır.

Bundan sonrası kıymetinin bilinmesine kalıyor keza Diyarbakır'da da okusan İstanbul'da da okusan diploma sadece bu işi bildiğine dair bir kanıt olmaktan ibaret olur.

Hitabetin, kıyafetlerin ve projelerin sağlam, hatasız bitirdiysen her yerde rahat edersin.

diploma sadece bu işi bildiğini - liyakat sahibi olmadığını gösterir.

Liyakat sahibi olduğunu kanıtlaman içinse yapabildiğin kadar kendini geliştirmen gerekir.
Projelerini bir kanıt olarak sunabilirsin.
Projeler abartı ve üst düzey olması gerekmez fakat hatalı ve yarım projeler olmamalı.

Tek kötü yanı aile yanında olacağından mental olarak yorabilir fakat bunu dert etme 30-40 yaşlarında kafanı taşlara sürtmekten iyidir zaten 30-40'larında ailen ölüme yaklaşmış olur.

Özelde hocam 1, 9M ile kapatmış hedefim 700k yapmak kalan süreçte TYT'de.
 
Siz bilirsiniz hocam, yani önermiyorum çünkü yazılım sektöründe açık söyleyeyim diplomasız olmaktan farkı yok, ancak yine de sırf diplomam olsun diye okumak istiyorsanız tercih sizin.

Anladım hocam yani düşük maaş ile sektörde ilk 2-3 sürüneceğim gibi görünüyor teşekkür ederim yine de okuma taraftarıyım ben.
 
Kendimi sektöre atıp geliştirmek istiyorum.

Sorun orda başlıyor zaten, mesela benim mevcut çalıştığım şirkette yeni mezun tecrübesiz yazılımcı ilanlarında en önemli kriter 4 yıllık yazılım ile alakalı örgün bir diplomaya sahip olunması, en önemli eleme yöntemi olarak kullanılıyor, ve bu şu anda birçok yeni mezun tecrübesiz yazılımcı ilanı açan şirket için bu şekilde. İşletme gibi alakasız bölümlerden mezun olanların, 2 yıllık mezunlarının, açık öğretim mezunlarının sektöre girme ihtimali çok düşük, benim çalıştığım şirkette neredeyse herkes bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, yönetim bilişim sistemleri, bilgisayar bilimleri vb. bölümlerden mezun, az bir kısmı da elektrik-elektronik mühendisliği, matematik mezunu, diplomasız veya alakasız bölümlerden mezun kimse yok. Diploma ilk işi bulmada oldukça önemli.

Anladım hocam yani düşük maaş ile sektörde ilk 2-3 sürüneceğim gibi görünüyor teşekkür ederim yine de okuma taraftarıyım ben.

Kendinizi 1. sınıftan itibaren geliştirmeye bakın, ilerleyeceğiniz alanı iyi belirleyin. Kendinizi mevcut yeni mezunlardan daha fazla geliştirin ki mühendis yerine bir şirket sizi alsın. Yaptıklarınızı projeler ile destekleyin.
 
Sorun orada başlıyor zaten, mesela benim mevcut çalıştığım şirkette yeni mezun tecrübesiz yazılımcı ilanlarında en önemli kriter 4 yıllık yazılım ile alakalı örgün bir diplomaya sahip olunması, en önemli eleme yöntemi olarak kullanılıyor, ve bu şu anda birçok yeni mezun tecrübesiz yazılımcı ilanı açan şirket için bu şekilde. İşletme gibi alakasız bölümlerden mezun olanların, 2 yıllık mezunlarının, açık öğretim mezunlarının sektöre girme ihtimali çok düşük, benim çalıştığım şirkette neredeyse herkes bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, yönetim bilişim sistemleri, bilgisayar bilimleri vb. bölümlerden mezun, az bir kısmı da elektrik-elektronik mühendisliği, matematik mezunu, diplomasız veya alakasız bölümlerden mezun kimse yok. Diploma ilk işi bulmada oldukça önemli.

Hocam zaten benim şu an için işim hazır. O yüzden iş bulma gibi bir derdim yok.
 

Geri
Yukarı