Uzaktan eğitim için hafif Linux dağıtımı önerisi

Distrowatch'taki puanlara bakarak dağıtım aramayın çünkü hiçbirşeyin kanıtı değil o sonuçlar. Linux bilmeyen insanların dağıtım tercihlerini gösteriyor sadece.
Hocam bende Dıstrowatch'a bakarak değerlendirmiyorum ama bir ön izlenim sağlıyor.
Siz Manjaro önerir misiniz?
Ben kullandım. XFCE kullanacaksan olabilir. Bence Openbox kullan. Bu arada Arco'nun Openbox'u çok iyidir.
 
Mesajımı güncelledim. Lütfen yeniden bakın. Uzaktan eğitim için hafif Linux dağıtımı önerisi - Technopat Sosyal Bu arada LXDE veya LXQT hızlıdır onları önerebilirim.

Arco'Nun XFCE versiyonunda kendi kendine yazılım açılma sorunu tecrübe ettim. Sadece XFCE'de oldu bu olay. Bu yüzden Arco'nun XFCE'sini önermiyorum. Arco'da KDE, LXQT, LXDE, Openbox(özellikle harika) öneririm.
Openbox malesef Gnome'dan 5 derece daha sıcak çalışıyor benim bilgisayarımda.
 
Herkes için doğru dağıtım vardır, bulması size kalmış. Gerçek sisteme kurmanız da gerekmez, çeşitli linux dağıtımlarını indirip virtualbox gibi sanallaştırma programları ile deneyebilirsiniz.

Kullandığınız sisteme daha hakim olmak istiyorsanız, ve vaktinizde varsa her zaman çıtayı yükseltecek dağıtımları tercih etmelisiniz.
 
Gerçek sisteme kurmanız da gerekmez, çeşitli linux dağıtımlarını indirip virtualbox gibi sanallaştırma programları ile deneyebilirsiniz.
Bu yöntem bence pek etkili değil, teorik olarak evet dağıtımın temel görünümünü, içeriğini falan öğrenebilirsiniz ama dağıtımın sisteminizde göstereceği tam performansı göremeyebilirsiniz. Sonuçta VirtualBox ile sistemden tam performans alamıyorsunuz.

Yani demek istediğim şu, mesela ben VirtualBox ile sorunsuz Ubuntu Mate kullanabilirken, diske kurduğumda ekranda yırtılmalar oluyordu (bunun elbet bir çözümü vardır ama uğraşmak istemedim).
 

Yeni konular

Geri
Yukarı