Uzman Cavuşluk Nasıl?

Bu yaşta bir şeyleri görüp hedef koyup hedef değiştirmen mantıklı değil. Hedeflerini yüksek tut, ayrıca ilk hedefin mutlu olmak olsun. Seni mutlu eden hobiler edin. Edineceğin hobiler sana hayat boyu eşlik edecekler.
Sorduğun soruya gelecek olursak o yaşlardan beri o kadar çok değişecek ki planların. Evlenmeyi düşünmüyorsundur mesela o da değişebilir, sosyal çevren olur askerliğe dahi gitmek istemezsin belki de. Bunları senden yaşça çok büyük bir abin olarak yazıyorum. Şimdilik bu planını askıya alıp dersleri yapabileceğine inandır kendini. İleride subaylık deneyebilirsin.

Ortalama ders çalışan insan Subay veya astsubay olabilir. Bu kadar zamanın varken uzmanlığı düşünmen saçma olmuş.

Kardeşimiz daha 7.sınıfta yani 20 küsür yaşlardaki bir insan yada ötesindekiler kadar olgun düşünemeyebilir. Yorumları okuyorum yanlış yönlendiren mi dersin dalga geçen mi dersin yersiz çıkışlar mı dersin hangisine cevap yazacağımı bilemedim elbette kimsenin de avukatı değilim. Neyse.

Dostum sen dersine odaklan, yaşının kıymetını bil ve seni en çok mutlu eden insanlarla uğraşınla hobilerinle odak noktalarınla ilgilen. Bu yaşta bunları düşünmek biraz erken çünkü yarının ne olacağını bilemeyiz bir bakmışsın bir saniyede herşey değişmiş. Devletimiz çok ani ve düşüncesiz yanlış kararlar alabiliyor aynı zamanda çok doğru kararlar aldıkları da bir gerçek. Ben yerinde olsam okuluma hayatıma devam ederim. Uzman çavuşluk rütbesi neredeyse her erkeğin alabileceği bir rütbe ve başlayabileceği bir kıdem. Eğer asker olmak istiyorsan hedeflerini ciddi anlamda daha yüksek tutmalısın. Subay, astsubay gibi. Bana kalırsa eğer bir gün asker olmak istersen kesinlikle hava kuvvetlerine girmeye çalış hedefin hava kuvvetleri olsun. Düşün 15sene sonra Türk yıldızları takımındasın ve akrobasi üzerine uçuş personelisin. öff diyorum. Yani kısaca şu videodan ne demek istediğimi çok net anlarsın. Kal sağlıcakla.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Nokta atışı meslek seçmek için çok erken yaştasın. Fikirlerin ve düşüncelerin çok kez değişecek. Hatta üniversiteyi kazanıp belki bırakıp tekrar hazırlanacaksın. Şimdilik en iyisi hayalini kurduğun bir meslek olsun ve hedef olarak da iyi bir lise kazanmayı hedefle.

Seven için güzel meslektir ama arkadaşların dediği gibi yaşın daha genç böyle kesin odaklar koyma kendine artı olarak kendini asosyalim deyip kenara çekilmişsin ama ileride özellikle üniversite de böyle asosyal olarak takılamazsın. Derslerine odaklan ileride pişman olma bunu bir büyüğün bir ağabeyin olarak söylüyorum bende önlisans mezunuyum ama hala kendime kızarım neden elinde imkan varken daha iyisini yapabilecekken neden çaba sarfetmedin diye sen sen ol şimdi mutlu olduğun mutlu olacağın şeylere odaklan azmini hiç yitirme çevreden de uzaklaşma.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı