Uzun DSL kablosu mu yoksa Ethernet mi?

Lycus

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba, VDSL internet kullanıyorum ve hat değerlerim muhtemelen çok düşük. Ara sıra hızım 1'e düştüğü de oluyor bazen internet kopukluğu da oyunlarda canıma tak ettirmeye başladı. Paket kaybımın fazla olduğu düşünüyorum bazen oyunlarda bağlantım kopup duruyor ve size bir soru sormak istedim. Yeni eve taşındığımız için bilgisayar odası ile DSL kablosunun girişi çok uzakta arada 1-2 oda fark var. Elektrikçiye gidip odama kablo çektirdik 5-15 arası bir DSL kablosu fakat değerler altta gönderdiğim şekilde. Ben bu DSL kablosu yerine modemi telefon girişinin olduğu yere koysam oradan odama CAT6 15-20 metre kablo çektirsem değerlerimde iyileşme olabilir mi?

Ekstra olarak: SNR değerim modemi resetlediğim zaman düzeliyor fakat birkaç saat diyelim 1 ya da 10 düşmeye başlıyor ve bu da çok bağlantı kopukluğu yaratıyor. Splitter de kullanıyorum bu arada fakat splitter de bir sorun olduğunu düşünmüyorum önceden oturduğumuz evde bu kadar büyük bir sorun yoktu. DSL kablosunu yine bizim odaya çekiyorduk fakat mesafe şu an oturduğumuz evde olan kadar fazla değildi.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    16,7 KB · Görüntüleme: 82
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı