İnceleme Uzun kullanımda Sennheiser IE200 deneyimi

En çok kullandığım kulaklık olan IE200'ü yaklaşık 15 ay kullandıktan sonra buraya inceleme yazmaya karar verdim. Çok ayrıntılı yapmayı düşünmüyorum.

Genel Değerlendirme:​

Konfor: 10/10.
Ses Kalitesi: 6/10.
Aksesuarlar: 3/10.

Ses Kalitesi:

Ses kalitesi konusunda diğer deneyimlerim ile karşılaştırma yapıp mümkün mertebe kişisel zevklerden uzak duracağım. En sonda bir kişisel artısı gelecek.

Başlangıçta tek tek bass, mid, tiz bölgelerini inceleyelim.
  • Bass konusunda güç verilmediği sürece ortalama bir seviyede bass veriyor. Basshead değilseniz yeterli denecek bir seviye. Natürelliği çok bozmadan sıcağa küçük bir giriş yapmayı sağlıyor. Sakince şarkının arkasını dolduruyor bu bass ile.
  • Midler beklediğimden güzel bir çözünürlükte bu kulaklıkta. Güzel bir tını yakalayıp her müzik türünde kendini dinlettiriyor. En öne çıkan kısmı burası olabilir.
  • Tizler yüksek çözünürlükte değil maalesef. Bunu sıcak bir EQ ayarlayıp tizleri çok öne atmadan çözüme biraz da olsa kavuşturmuşlar. Fiyat bandının yarısında bile daha iyileri bulunabilir bu konuda.

Şimdi gelelim genel çözünürlük ve karaktere. Karakteri sıcağa ucundan giren bir tarzda. Sadece midleri biraz önde, onun dışında çok düzgün çalıyor. Her müzik türünde giden ve belki de bu ürünü alma sebebi olacak çok güzel ayarlanmış bir karakter. Çözünürlük ise maalesef fiyat bandında vasat denilebilir. Rakiplerine kıyasla sınıfta kalıyor bu konuda. Çinli rakipleri çok daha düşük fiyatlarda geçebilir onu bu konuda.

Kulaklığa güçlü bir kaynak ve balanslı kablo alınırsa alt frekanslar biraz daha dolgunlaşıyor. Çoğu kişi bu halini daha çok sevecektir.

Konfor:

Konforuna diyecek laf yok. Çok hafif ve küçük bir tasarıma sahip. Kulağın içinde adeta kayboluyor. Kancalı kablo yapısı da kulaktan düşmeyi engelliyor. Uzun yol için ideal kablolu bu olabilir. Kulağa tak unut şeklinde.

Aksesuarlar:

Bu konuda bayağı sınıfta kalıyor. Sadece 3 çift silikon 3 foam uç ve küçük bir taşıma çantası veriliyor. Çanta da sert materyal olmadığı için cepte taşımaya uygun değil. Rakipleri kutuya her şeyi koyduğu için bu konuda farkı hissetmek çok kolay. Elbette Sennheiser'ın genel fiyat politikası göz önüne alındığında ucuz kulaklığına bunu yapması çok doğal.

Uçların hepsi gerçekten çok güzel. Zaten bütün IE serisi aynı uçlara sahip. Bundan da en çok ucuz model olan IE200'ün çıkarı var. İçinde bir filtre oluyor hepsinin, çıkarırsanız ses daha güzel gelir. Kablo ilk geldiğinde çok ağır bir kokuya sahip oluyor, gitmesi uzun sürüyor. Ayrıca kablo mikrofonik yapıya sahip.

Her yer fotoğraf ile dolu olduğu için ben uğraşmayacağım.

Son sözler olarak uzun kullanımımı aktarmak istiyorum. Güzel bir çanta ile her yerde yanınızda dolaştırabileceğiniz güzel bir ürün. Kendisinde aşınma meydana gelmiyor. Kablo ve slikonu zaman içinde kötüleşti elbette. Sırf karakteri için kesinlikle önerdiğim bir ürün. Teknik anlamda fiyat performanstan uzak sadece.

Normalde üşenirim ama kullandığım ekipmanları kısa kısa yazmaya karar verdim. Devamı gelecek serinin.

Son düzenleme:
Hocam selamlar öncelikle sosyal de böyle bir konu açtığınız ve deneyimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Sennheiser in alt giriş seviyelerini kullanmış birisi olarak IE200 modelini almak istiyorum. Siz kulaklığı herhangi bir AMP/DAC ile mi kullandınız yoksa direkt olarak kendi kablosu üzerinden mi ?
Eğer amfi ile kullandıysaniz saf hali ile aradaki fark ne kadar fazla ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı