Uzun kullanımda sistem sıcaklığının 90 derecelere ulaşması normal mi?

RglarX

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle söyleyeyim İzmir'de yaşıyorum. Maalesef İzmir şu anda Adana'dan bile sıcak neredeyse. Ekran kartımın ve İşlemcimin soğutması gayet yeterli olmasına rağmen az önce oyun oynarken HWMonitor'den sıcaklıklarım GPU: HotSpot 93 Global ise 73, CPU: Package 79 Gösteriyor.

Genellikle bir oyuna girdiğim zaman en az 2-3 saat en fazla 9-10 saat oynarım. Okul bittiğinden dolayı bunu tahmini her gün yapmaya başlayacağım.

Sorum şu: Uzun süreli kullanımda bu dereceler GPU veya CPU'ya bir sorun yaratır mı?

Oynadığım oyunda Alan Wake 2 falan değil, CoD Advanced Warfare. Alan Wake 2 girsem kim bilir kasaya neler olacak.

GPU: RX 6800 XT, CPU: Ryzen 5 5600X

Dosya Ekleri

• resim_2024-06-15_010819480.png
    resim_2024-06-15_010819480.png
    31,1 KB · Görüntüleme: 42
  • HHHG.png
    HHHG.png
    49 KB · Görüntüleme: 31
Kasanın ön veya yan kapağını açarak kullan en az 5 derece düşer sıcaklık. Kasa etrafında bazı cisimler varsa kaldır etrafı boş kalsın.

Stok fan varsa normal maalesef.

Kasa hava akışı da iyi değildir, muhtemelen.

Hocam yok. Stok fan değil, Phantom Spirit 120Se kullanıyorum. Ama hava akışı maalesef iyi değil. Odam zaten çok sıcak, kasanın ısısıylada bayağı artıyor. Az önce mavi ekran yedim zaten .d

Öncelikle söyleyeyim İzmir'de yaşıyorum. Maalesef İzmir şu anda Adana'dan bile sıcak neredeyse. Ekran kartımın ve işlemcimin soğutması gayet yeterli olmasına rağmen az önce oyun oynarken HWMonitor'den sıcaklıklarım GPU: Hotspot 93 global ise 73, CPU: Package 79 gösteriyor.

Genellikle bir oyuna girdiğim zaman en az 2-3 saat en fazla 9-10 saat oynarım. Okul bittiğinden dolayı bunu tahmini her gün yapmaya başlayacağım.

Sorum şu: uzun süreli kullanımda bu dereceler GPU veya CPU'ya bir sorun yaratır mı?

Oynadığım oyunda Alan Wake 2 falan değil, CoD Advanced warfare. Alan Wake 2 girsem kim bilir kasaya neler olacak.

GPU: RX 6800 XT, CPU: Ryzen 5 5600X

Sıcaklıkları paylaştığın AIDA 64 uygulaması ile işlemciyi test edebilir misin?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı