Uzun Mesafe İçin Modem/Router Önerisi

Jasanayaka

Kilopat
Katılım
25 Ekim 2015
Mesajlar
1.358
Makaleler
1
Çözümler
17
Merhaba arkadaşlar. 2 katlık dubleks dairede oturuyoruz. İnterneti aldığımız modem 3 kat üstümüzde, oradan benim odama kablo geliyor, odamdaki Roter'a giriyor ve dağıtım yapıyor bizim eve. Router benim odamda yukarıda, haliyle aşağıda salonda internet çekmiyor. Sıkıntı sadece uzun mesafede çekmemesi değil, Router'ın Wi-Fi özelliğinde bir sıkıntı var son zamanlarda. Laptop'uma interneti ethernet ile bağladığımda 4 MB/sn.'ye varan hızlar alabilirken (internetimiz 35Mbps) yine modemin dibinde Wi-Fi ile bağlandığımda 300-400 KB/sn. hız alıyorum. Bu sebeple tüm indirmelerimi vs. Ethernet ile bağlıyken yapıyorum. Telefondan YouTube izlenmez hale geldi. Router'ı resetledim, yeniden kurulum yaptım ama sonuç aynı. Router TP Link TL-WR741N modeli.

Şimdi benim 2 seçeneğim var.
1) Asıl interneti sağlayan Zyxel VMG3312-B10A modemi odama alıp Router olarak kullanmak (böyle bir şey mümkün mü?), 3 kat üstümüze de VDSL destekli yeni bir modem almak,
2) Yeni bir Router alıp odamdaki TP Link Router'ı emekliye ayırmak.

Yeni bir router almak iş görmeyecekse yeni bir modem alıp router olarak da kullanabilirim. 500 TL'ye kadar bütçem var.
Umarım sorunumu anlatabilmişimdir, teşekkürler.

Bu da olayın şeması:
Anlatım.png
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı