Uzun ömürlü dizüstü bilgisayar tavsiyesi

Bütçe
8000

Beclab

Femtopat
Katılım
5 Şubat 2021
Mesajlar
25
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar,

Kendime bir dizüstü bilgisayar almam gerekiyor; ancak bu konudaki birikimim çok az. Bilgisayar genelde günlük işler (Office programları ya da tarayıcıdaki işler) ve dizi/film izlemek için kullanılacak. Çok oyun oynamıyorum, oynadıklarım da çok ağır oyunlar değil. Bu nedenle ekran kartı performansı pek mühim değil. Hedefim en az 4-5 sene rahat kullanabileceğim, mümkünse sağda "numpad" olmayan, kullanışlı bir laptop almak. Bütçem maksimum 8 bin lira. Güvenilir bir marka kullanmak istiyorum. Bana model seçiminde yardımcı olabilir misiniz?

Araştırmalarımda da şöyle bir bilgisayar buldum: Dell Vostro 3500 Intel Core i3 1115G4 8 GB 256 GB SSD Windows 10 Home 15.6" FHD Taşınabilir bilgisayar FB15W82N. Model ile ilgili bilgisi olan varsa ve tecrübelerini aktarırsa çok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Ben olsam bu talepler için Huawei alırdım.
i3 işlemci ileride ağır bir kullanım hissiyatı verebilir. R5 candır.

Not: Tamamen bütçe ile alakalı durum. 4-5 sene rahat gitsin diyorsan öyle. Yoksa i3 de bir süre iş görebilir ve cebinden daha az para çıkar. Dell de kötü marka değildir. Teknoloji işi biraz da şans.
 
Son düzenleme:
Hocam çevremde daha önce Huawei marka bilgisayar kullanan görmedim hiç, nasıldır emin olamıyorum güvenilir mi? Bilinir markalardan muadilleri var mıdır aynı fiyat bandında?
 
Açıkçası eğer öğrenciyseniz ve bütçenizi 9.250₺ seviyesine çekebilirseniz Macbook Air öneririm. Kasa kalitesi zaten çok iyi (çizilmeye karşı biraz hassas olabilir) ve zaten termal performansı + batarya performansı çok iyi. Buna ek olarak taşınabilir, ekranı çok canlı (ekranda mat kaplama yok) ve performansı belirttiğiniz işler için çok iyi. Şahsen iki yıl garanti ile oldukça cazip duruyor. Alternatif olarak daha düşük bütçelere Huawei alabilirsiniz bence de ama onun termal performansı nasıl hiç bilmiyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı