Uzun pil ömürlü notebook önerisi

Bütçe
60000

MustlighTR

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, çok güçlü olmasa da yeterince güçlü olduğunu düşündüğüm 7500F ve RX 7700 XT'li bir bilgisayarım var. Neredeyse çoğu işimi görüyor ancak gündelik işlerimi yaparken bu bilgisayarın başına geçmek bazen zor olabiliyor. Küçük bir işlem için bile bu bilgisayara bağlı kalmak beni yoruyor.

Notebook olarak, 2022 yılında RTX 3050'li bir cihaz almıştım. Ancak bu cihaz, oyuncu Notebook'u olduğu için dışarıda pile bağlı olmadan kullanamıyorum. Ayrıca cihazın kendisi de ağır. Bu durumda taşıması hem ağır oluyor hem de performans açısından bataryaya bağımlı kalıyorum ve pilde olmadığı zaman resmen performans sorunları yaşıyorum. Pili 1.5 saat anca dayanıyor.

Yaptığım işler yazılım geliştirme, webde gezinme ve ofis programları üzerine olduğu için bataryası uzun süre dayanacak, pile bağlı olmadığı zaman da performansını koruyacak bir ürün arıyorum.

Apple ekosistemini sevmesem de MacBook ilgimi çekti ancak fiyatları çok yüksek. M3 Pro buluyorum örnek olarak 8 GB RAM'a sahip 8 GB yetersiz olduğundan 16 GB yapıyorum fiyatı M4 fiyatıyla eşit oluyor. Ayrıca MacBook'ların isimlendirmede yaptığı seçim kafamı daha da karıştırıyor. Mesela MacBook Pro serisinde de Air serisinde de M3 çipli işlemci var, ama Pro'ya geçtiğinizde M3 Pro'ya geçmiyorsunuz, M3, M3 Pro ve M3 Max şeklinde üç isimlendirme var. Öğrendiğim kadarıyla Pro'da işlemcilere fan geliyormuş ama zaten Pro almak isteyen kişiler zaten işlemci olarak da Pro geleceğini düşünerek alıyorlar. Bu durumu fark edince durum kafamda daha da karışık hal almaya başladı. Air'de ısınma performansı ciddi etkilerken MacBook Pro gibi seçeneklerde fiyatlar birbirine oldukça yakın olduğundan bir türlü karar veremedim. Windows elzem değil, gerekirse Linux de kullanabilirim ancak işlemci mimarısınden mi artık bilmiyorum; Mac harici, pil ömrü yüksek olup pile bağlı olmadan beni idare edebilecek ürünler aradım; ancak MacBook'a rakip bir ürün bulamadım.

Bu konuda deneyimleri ve önerisi olan varsa benimle paylaşırsa çok sevinirim, herkese iyi günler dilerim.

Son düzenleme:
50 60 civarı, değeceğini düşünüyorsam az biraz daha arttırabilirim ancak yeterli olur düşüncesindeyim.
laptopta aradığınız özellikler nedir hocam bendeki bilgisayarı kesinlikle öneririm iki haftadır kullanıyorum mükemmel istediğiniz testleri yapabilirim sonuçları söyleyebilirim asus rog zephyrus g14 2024 rtx 4060 amd ryzen 8945hs 1tb ssd 16gb ram var 70000 cıvarında satıcı orijinal hepsiburada oled ekranlı ısınmıyor incecik kompakt şık ve sade hafif taşınabilir enerji verimli şarjı uzun giden bir laptop arıyorsanız bu tam size göre şuan bu laptoptan yazıyorum

laptopta aradığınız özellikler nedir hocam bendeki bilgisayarı kesinlikle öneririm iki haftadır kullanıyorum mükemmel istediğiniz testleri yapabilirim sonuçları söyleyebilirim asus rog zephyrus g14 2024 rtx 4060 amd ryzen 8945hs 1tb ssd 16gb ram var 70000 cıvarında satıcı orijinal hepsiburada oled ekranlı ısınmıyor incecik kompakt şık ve sade hafif taşınabilir enerji verimli şarjı uzun giden bir laptop arıyorsanız bu tam size göre şuan bu laptoptan yazıyorum

Öncelikle öneri için çok teşekkür ederim, ürünün genel olarak batarya konusunda başarılı olduğunu birçok test üzerinde gördüm.

OLED ekranının olması da çok güzel. Tek beğenmediğim kısım ekran kartının güçlü olması, ben ekran kartı kullanımının olduğu uygulamaları bu cihazdan kullanmayacağımdan böyle güçlü bir ekran kartına ihtiyacım olduğunu sanmıyorum. Ayrıca testlerden pile bağlı olmadığında kullanıcıların güç tasarrufu ve yüzde elli parlaklıkla yapıldığını gördüm.

Biraz genel olacak ancak şu ana kadar kullandığım yüksek donanımlı tüm notebook'larda (güçlü ekran kartlı) pile bağlı değilken harici ciddi performans ve kullanırken kalite farkları gözlemledim. Örneğin okuma yazma hızı yarı yarıya düşebiliyor, klasörler yavaş açılıyor, bilgisayar bariz olarak %50-60 yavaşlıyor. Ekranın yenileme hızının 60hz'e düşmesini saymıyorum bile. Yani kullanımda yaşam kalitesini ciddi düşürüyor pile bağlı olunmadığında.

Hocam ürün ihtiyaçlarımın çoğunu karşılıyor ancak oyuncu notebook'u olması dolayısıyla bu dediğim durumların çoğunun kullanıcıları tarafından deneyimlendiğini ürünü arattığımda birkaç kullanıcı yorumlarından okudum, normal karşılamışlar ancak zaten güncel Notebook'umu bu durumlardan dolayı değiştirmek istiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı