Çözüldü Uzun süre kullanılmayacak motor için neler yapılmalı?

• Konuyu başlatan ysw7f
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 1.428
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ysw7f

Centipat
Daha fazla  
Köyde kullanmak için 50'lik bir Mondial SFC alacağım. Bu motoru yılda 3 ay kullanacağım, kullanmadığım zaman ne yapmalıyım? Ayrıca 1 yıl kullanmadiktan sonra geri geldiğimde neler yapmalıyım?

Çözüm
Akü kutup başlarını sökün, depodaki benzini boşaltın, altına takoz tarzı bir şey koyup lastiklerin yerden temasını kesin, kuru ve karanlık bir yerde üstünü örterek depolayabilirsiniz. Enjeksiyonlu olduğu için 9 ay sonra tek marşta çalışır.
Akü kutup başlarını sökün, depodaki benzini boşaltın, altına takoz tarzı bir şey koyup lastiklerin yerden temasını kesin, kuru ve karanlık bir yerde üstünü örterek depolayabilirsiniz. Enjeksiyonlu olduğu için 9 ay sonra tek marşta çalışır.

Çözüm

Yağı boşaltmama gerek var mı yoksa geri geldiğimde mi boşaltayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yağı boşaltmaya gerek yok. Çok uzun süre durursa balçık gibi olur ama.
Çok teşekkür ediyorum. Son bir sorum var 1 yıl kullanılmayan akü takılı olmasa bile biter bu durumda akü değişmek motor ömrünü kısaltır mı?

Hayır. Yağı boşaltmanıza gerek yok.
Çok teşekkür ediyorum. Son bir sorum var 1 yıl kullanılmayan akü takılı olmasa bile biter bu durumda akü değişmek motor ömrünü kısaltır mı?

Bağlı olmadığı sürece jel akü kendi kendine bozulmaz. Normal akülerde de doğru koşullar sağlandığı sürece bir sorun olmuyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı